Tgrt Haber

Son dakika! YSK üyeleri deprem bölgesine gidiyor

01 Nisan 2023 13:13 - Güncelleme : 01 Nisan 2023 13:29
Son dakika! YSK üyeleri deprem bölgesine gidiyor

Son dakika haberi... Yüksek Seçim Kurulu Üyeleri il ve ilçe seçim kurullarının binalarında inceleme yapmak için deprem bölgesine gidiyor.

Yüksek Seçim​ Kurulu (YSK), deprem​ bölgelerindeki seçim hazırlıklarını son durumunu incelemek üzere yeniden bölgeye gitme kararı aldı. Üyeler, salı gününden itibaren depremden etkilenen illere ziyaretler gerçekleştirecek.

Daha önce tespit edilen eksikliklerin giderilmesine dönük çalışmalar yerinde görülecek. İl ve ilçe seçim kullarının binalarında inceleme yapılacak. Varsa seçim öncesi son eksikler tespit edilerek, hızla giderilmeleri sağlanacak.

YSK​ daha önce de depremden etkilenen illere ekip göndererek, incelemelerde bulunmuştu. YSK heyeti; 11 il seçim ve 140 üzeri ilçe seçim kurulunun, illerde ve ilçelerde bulunan adliye binalarının incelenmesi soncunda yaklaşık 9 milyon seçmeni, 96 milletvekilini ilgilendiren afet bölgelerinde tespit edilen eksikliklerin giderilebileceğine dair rapor vermişti. Bu kapsamda; bölgede seçimlerin güvenli bir şekilde yapılması için gerekli araç ve gereçlerin teminine başlanmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...