Tgrt Haber

TİP milletvekili isim listesi belli oldu! 14 Mayıs 2023 TİP milletvekilleri il il isim listesi!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
15 May 2023 11:16 - Güncelleme : 15 May 2023 15:07
TİP milletvekili isim listesi belli oldu! 14 Mayıs 2023 TİP milletvekilleri il il isim listesi!

14 Mayıs 2023 seçimleriyle beraber milletvekilleri isim listesi netlik kazandı. Emek ve Özgürlük İttifakı 66 milletvekili çıkarırken, bu ittifak içinde yer alan Türkiye İşçi Partisi (TİP), 4 milletvekili elde etti. İşte, TİP milletvekili isim listesi!

28. Dönem Milletvekili​ Genel Seçimi'nde yeni dönemde TBMM'de yer alacak 600 milletvekili belli oldu. TİP​ milletvekili isim listesi! 

TİP MİLLETVEKİLİ TAM LİSTE! 

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde Emek ve Özgürlük İttifakı 66 milletvekili çıkarırken, bu ittifak içinde yer alan Türkiye İşçi Partisi​ (TİP), 4 milletvekili çıkardı. Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) üç milletvekili, Sera Kadıgil, Erkan Baş ve Ahmet Şık yeniden milletvekili seçildi. Ayrıca, tutuklu avukat Can Atalay’ın Hatay'dan seçilmesiyle, TİP Meclis’teki koltuk sayısını korudu.

TİP milletvekili isim listesi belli oldu! 14 Mayıs 2023 TİP milletvekilleri il il isim listesi!

MEHMET ASLANTUĞ MECLİSE GİRDİ Mİ?

TİP’in Muğla’dan aday gösterdiği oyuncu Mehmet Aslantuğ ile İzmir’den aday gösterdiği İrfan Değirmenci gece yarısı sonuçlarına göre TBMM’ye giremedi. Balıkesir'den aday olan oyuncu Serhat Özcan da vekil seçilemedi.

BARIŞ ATAY MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ Mİ?

2018 yılından bu yana TİP milletvekili olarak görev yapan Barış Atay, Antalya'dan aday olmuştu. Atay, yeniden milletvekili seçilemedi.

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömer15 Mayıs 2023 13:07

Hadi Barış Atay şimdide öyle artistlikler yap bakalım. Millet vekili kimliğinle epey provokasyon yapıyordun.

Sonraki Haber Yükleniyor...