Tgrt Haber

Ümit Özdağ'ın "İçişleri Bakanlığı" çıkışı gündem oldu! CHP'den ilk cevap geldi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
24 May 2023 15:59 - Güncelleme : 24 May 2023 16:19
Ümit Özdağ'ın "İçişleri Bakanlığı" çıkışı gündem oldu! CHP'den ilk cevap geldi

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunda Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı veren Ümit Özdağ'ın, "Suriyelileri söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım" sözleri gündem oldu. Özdağ'ın, bakanlık karşılığında mı Kılıçdaroğlu'na destek olduğu kamuoyunda konuşulurken, CHP'den cevap geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turuna sadece 4 gün kaldı. 64 milyon seçmen 28 Mayıs'ta yeniden sandığa giderek,  Cumhur İttifakı adayı CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan​ ile Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​ arasından tercihini yapacak. Seçime doğru giderken, ilk turda yüzde 5.2 oranında oy alan ATA İttifakı'nın kime destek vereceği de günlerce konuşuldu. Fikir ayrılığı yaşayarak dağılan ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı alırken, bugün Kılıçdaroğlu ile kameralar karşısına geçen Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise Millet İttifakı adayını destekleyeceğini duyurdu.

Ümit Özdağ'ın

Özdağ'ın açıklama yapmadan önce sosyal medyada yaptığı "İçişleri Bakanlığı" paylaşımı ise gündeme bomba gibi düştü. Twitter'dan mültecilerin gönderilmesini isteyen gençlere cevap veren Özdağ şu ifadeleri kullandı:

"Söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım. Ancak sadece Suriyeliler değil Türkiye’yi dünyanın lunaparkı zanneden, kadınlarımıza cariye muamelesi yapan, sokaklarımızı uyuşturucu cennetine çeviren, selefi cihatçı örgütlenme yapan ve yılda 11 milyar dolarımızı yiyen herkes gidecek. Bugün saat 11.00’i bekleyin."

https://twitter.com/umitozdag/status/1661255627308507137

ÖZDAĞ'A İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MI VERİLECEK?

Yapılan paylaşım akıllara, 'Özdağ'a, Kılıçdaroğlu'na destek vermesi karşılığında İçişleri Bakanlığı mı verilecek?' sorusunu getirdi. Özellikle sosyal medyada gündem olan iddiaya cevap CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi.

Ümit Özdağ'ın

CHP SÖZCÜSÜNDEN GÜNDEM YARATAN HABERE YANIT

Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında imzalanan 7 maddelik mutabakat metnine ilişkin soruları cevaplayan Öztrak, iki genel başkanın bakanlıklarla ilgili herhangi bir konu konuşmadıklarını açıkladı.

"İKİ METİNDE DE YARGI KARARI OLMADAN ADIM ATILMAYACAĞI YER ALIYOR"

Mutabakat metninin tartışılan 4. maddesine açıklık getiren Öztrak, "Metin son derece açık. 4. madde, Millet İttifakı'nın metninde detaylarıyla yer alan maddenin özet halidir. İki metinde de yargı kararı olmadan adım atılmayacağı net şekilde ifade ediliyor" dedi.

"GÖRÜŞMEDE BAKANLIK KONUSU YER ALMAMIŞTIR"

Öztrak, iki genel başkan arasında herhangi bir bakanlık pazarlığı yaşanmadığını da şu sözlerle ifade etti; "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlar kurulunu (cumhurbaşkanlığı kabinesi) Millet İttifakı'nı oluşturan partilerle yapacağı toplantılar sonrasında belirleyecektir. Genel başkanımızın sayın Ümit Özdağ ile yaptığı görüşmede bakanlık konusu hiçbir şekilde yer almamıştır."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...