Tgrt Haber

Ümit Özdağ'ın kararının ardından Demirtaş'tan açıklama

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
26 May 2023 12:05 - Güncelleme : 26 May 2023 18:18

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararının ardından gözler HDP cephesinden gelecek mesajlara çevrilirken Selahattin Demirtaş, cezaevinden açıklama yaptı.

28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turda Kılıçdaroğluna destek kararı alan Zafer Partisi​ Genel Başkanı Ümit Özdağ'a yönelik HDP​ cephesinden gelecek mesajlar tartışılırken Edirne cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş​'tan açıklama geldi 

"ARTIK BU İŞİN ÜÇÜNCÜ TURU YOK"

Sosyal medya hesabından Kemal Kılıçdaroğlu​'nun fotoğrafıyla paylaşım yapan Demirtaş, "Sandıktan değişim çıkmazsa ekonomide ve demokraside felaket olacak. Artık bu işin üçüncü turu da yok! Sayın Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapalım, Türkiye nefes alsın. Sandığa gidin, 1 nefes için 1 oy verin" ifadelerini kullandı.

HDP İKİNCİ TUR KARARINI AÇIKLADI

HDP ve Yeşil Sol Parti bugün gerçekleştireceği toplantının ardından kameralar karşısına geçti. İkinci tur kararını veren HDP ve Yeşil Sol Parti eş genel başkanları konu ile ilgili kameraların karşısına geçti.

Pervin Buldan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Zafer Partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan protokole yönelik eleştirilerimizi dün sizlerle paylaştık. HDP ve Yeşil Sol Parti olarak halkın hak, adalet ve özgürlük mücadelesine kefiliz. 28 Mayıs seçimlerinde oylarında oylanacak olan bu rejimin devam edip etmeyeceğidir. Bugünkü sistem karşısında birleşen milyonlarca oy özgür, demokratik ve adalet istiyor. Erdoğan bizim için seçenek değildir. Bir kez daha belirtiyoruz ki 28 Mayıs'ta milyonlarla birlikte başarabileceğimize inanıyoruz. İnanıyoruz ve sandığa eksiksiz gideceğiz. Kendi gücümüz ve milyonların değişim arzusu en büyük arzumuzdur. İnatla mücadelemizi sürdüreceğiz ve mutlaka kazanacağız.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...