Tgrt Haber

YSK yurt dışı oylarında son durumu paylaştı… 1,5 milyonu aştı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
23 May 2023 14:00 - Güncelleme : 23 May 2023 14:06
YSK yurt dışı oylarında son durumu paylaştı… 1,5 milyonu aştı

Son dakika haberi: 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için yurt dışında kullanılan oylardaki son durumu Yüksek Seçim Kurulu paylaştı. YSK tarafından yapılan açıklamada oy kullananların sayısı 1 milyon 500 bini geçtiği duyuruldu.

Türkiye​ 28 Mayıs’ta seçime gidiyor. İlk turda en çok oyu alan Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ve Kemal Kılıçdaroğlu​ arasında gerçekleşecek olan seçimlerde yurt dışı oylamaları sürüyor. Geçtiğimiz seçimlere göre daha fazla katılımın olacağı tahmin edilen seçimlerde gurbetçiler adeta sandığa koştu. Uzun araç ile sıra kuyruklarının olduğu bölgede vatandaşlar saatlerce oy kullanmak için bekledi. Yüksek Seçim​ Kurulu da yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin 20 Mayıs’ta başlayan yurt dışı temsilcilik ve gümrüklerde oy verme işlemlerine ilişkin son rakamları paylaştı.

SON RAKAM BELLİ OLDU

Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) edinilen bilgiye göre, 22 Mayıs saat 23.37 itibarıyla yurt dışı temsilcilik ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısı toplam 1 milyon 585 bin 334 oldu. Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri 24 Mayıs'ta sona erecek, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...