Tgrt Haber

CHP ile DEM arasında Demirtaş krizi büyüyor! 13 ilçede mecburi bekleme

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
04 Şubat 2024 07:29 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 07:45
CHP ile DEM arasında Demirtaş krizi büyüyor! 13 ilçede mecburi bekleme

CHP ile DEM Parti arasındaki İstanbul pazarlığında Başak Demirtaş'ın adaylığı sonrası kriz aşılamadı. İttifak teklifine DEM'den cevap gelmeyince CHP 13 ilçedeki adaylarını duyuramadı.

31 Mart seçimleri​ için süre her geçen gün daralırken CHP​ ile DEM Parti​ arasındaki ittifak​ pazarlıkları kördüğüme döndü. Bugüne kadar 900’e yakın ismi netleştiren CHP, dördü büyükşehir 103 belediye başkan adayını daha  açıkladı. Ancak gergin geçen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısında İstanbul’un 13 ilçesine yönelik aday tespiti ile ilgili değerlendirme yapılmadı.

ADALAR VE ESENYURT BİLMECESİ

Türkiye gazetesinden Ferhat Ekinci'nin haberine göre, DEM’den gelecek cevaba göre hareket etmeyi planlayan CHP, iş birliği görüşmelerinde mesafe ket edemedi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)​ Başkan adayı olmak istediğini açıklamasının ardından iş birliği görüşmeleri çıkmaza girmişti. İstanbul’un 26 ilçesinde aday gösteren CHP, DEM ile anlaşamadığı takdirde diğer 13 ilçede adaylarını açıklayacak. 

Anlaşma sağlanırsa Adalar ve Esenyurt’ta ortak aday çıkarılması gündemde. DEM ile orta yolun bulunmaması hâlinde ise CHP’nin İstanbul’da sıkıntılı bir sürece gireceği belirtiliyor.

ÖZEL'DEN İTİRAF: İSTEDİĞİMİZİ YAPAMADIK

Ankara’nın kırsal ilçelerinde milliyetçi isimlerin aday gösterilmesini sağlayan Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın istediği İYİ Partili isimlerden Mesut Özarslan Keçiören’den, Ramazan Değerli Altındağ’dan, Mehmet Cengiz ise Çamlıdere’den aday oldu. İzmir Çiğli adayı Uygar Yıldırım ise tepkiler yüzünden adaylıktan çekildi.

Bu arada Manisa’da partisinin belediye başkan adaylarını tanıtan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den itiraf gibi açıklama geldi. Özel “Listeler dört dörtlük olmayabilir. İstediğimiz her yerde istediğimizi yapamadık ama bu değişim ruhu ve inancıyla bu parti değişerek iktidara yürüyecek” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Türkiye gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...