Tgrt Haber

2023 Kadınlar Dünya Kupasının şampiyonu İspanya oldu

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Ağustos 2023 15:02 - Güncelleme : 20 Ağustos 2023 15:20
2023 Kadınlar Dünya Kupasının şampiyonu İspanya oldu

2023 Kadınlar Dünya Kupası finalinde İngiltere ve İspanya karşı karşıya geldi. Avustralya Stadyumu’nda oynanan mücadelede İngiltere’yi 1-0 mağlup eden İspanya şampiyonluğa ulaştı.

Avustralya ve Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası final maçında, İspanya​ ve İngiltere takımları Avustralya'nın Sidney​ kentindeki Accor Stadı’nda karşı karşıya geldi. İngiltere’yi 1-0 mağlup eden İspanya 2023 Kadınlar Dünya Kupası'nın şampiyonu oldu. 

i ABD’li hakem Tori Penso yönetti. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda İspanya, 29. dakikada Olga Carmona Garcia’nın attığı golle 1-0 öne geçerken, ilk yarı da bu skorla tamamlandı. Mücadelenin 64. dakikasında İngiltere ceza sahasında Keira Walsh’ın elle oynadığı değerlendirilerek hakem VAR uyarısıyla kenara gelerek pozisyonu izledi ve penaltı noktasını gösterdi. 70. dakikada topun başına geçen Jenifer Hermoso’nun vuruşunda kaleci Mary Earps penaltıyı kurtarmayı başardı.

İngiltere'yi 1-0 yenen İspanya kadınlar dünya kupasının şampiyonu oldu.

ŞAMPİYON İSPANYA

İspanya kalecisi Catalina Thomas, yaptığı kritik kurtarışlarla galibiyette önemli rol oynadı. Müsabakada başka gol olmazken İspanyollar, 1-0’lık sonuçla şampiyon oldu. Dünya Kupası'nı kazanan İspanyollar, tarihinde ilk kez bu sevinci yaşadı. Şampiyon takımda Jenifer Hermoso, Aitana Bonmati Conca ve Alba Maria Redondo Ferrer; Dünya Kupası’nı 3’er golle tamamladı.

Dün oynanan turnuvanın 3.’lük maçında İsveç, Avustralya’yı 2-0 mağlup ederek üçüncü olmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...