Tgrt Haber

Son dakika! Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı sonrası hakemlerden ortak açıklama: Kararımızı yakında açıklayacağız

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
12 Aralık 2023 10:00 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 11:17

Son dakika haberi: Hakem camiası, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın yumruklu saldırısına uğrayan meslektaşları Halil Umur Meler'i ziyaret etti. Saldırıya tepki gösterip ortak basın açıklaması yapan hakemler, Halil Umut Meler sağlığına kavuşunca yapacakları toplantının ardından kariyerleriyle ilgili son kararı vereceklerini duyurdu.

Türkiye dün akşam yeşil sahada yaşanan skandalla çalkalanıyor. Trendyol Süper Lig​'in 15. haftasında MKE Ankaragücü​'nün sahasında Rizespor​ ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca​, sahaya girerek maçın hakemi Halil Umut Meler​'e yumruk attı. Ankara ekibinin diğer yetkilileri de yerde yatan Meler'e tekmeler savurdu.

Saldırıya spor ve siyaset dünyasından peş peşe tepkiler gelirken, tüm Süper Lig ve 1. Lig hakemleri, Halil Umut Meler'e destek olmak amacıyla meslektaşlarının Ankara'da tedavi gördüğü hastaneye geldi. Hakemler adına söz alan Arda Kardeşler ve Mete Kalkavan, basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"KARİYERİMİZLE İLGİLİ KARARI HERKESE AÇIKLAYACAĞIZ"

Yaşananlardan dolayı söyleyecek hiçbir şeyin kalmadığını vurgulayan FIFA kokartlı hakem Arda Kardeşler, "Tüm hakemler olarak toplandık. Federasyonumuz ve Merkez Hakem Kurulu, yaşanan olayın arkasından alacağımız her kararda bizi destekleyeceklerini belirterek, tüm ligleri ertelediler. Ancak şu an zaten hakemlik ve futbol konuşacak veya düşünecek halimiz yok. Şu anki tek önceliğimiz arkadaşımız Halil Umut Meler'in sağlığına ve ailesine bir an önce kavuşması. Halil Umut Meler'in yanındayız. Bundan sonra kendisi sağlığına kavuştuğunda tüm hakemler olarak bir araya gelerek, kendisiyle birlikte geleceğimiz ve kariyerimiz ile ilgili vereceğimiz kararı herkese açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı sonrası hakemlerden ortak açıklama: Kararımızı yakında açıklayacağız

"ATILACAK ADIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Deneyimli hakem Mete Kalkavan ise "Türkiye'de hakkında iftira atılması, küfür edilmesi ve temelsiz yalanlar uydurulması serbest olan tek kurum maalesef hakemlik kurumudur" diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tamamen insani olan hata yapabileceğimiz gerçekliği ortadan kalkmıştır. Hiçbir meslek sahibi mesleğini icra ederken bu kadar hakaret ve müdahaleye maruz kalmamıştır. Hakemlerin sessiz kalmasının sebebi üzerlerine atılan iftiralardan korkmaları değil, mesleklerine olan saygılarıdır. Bugün daha net görülmüştür ki mesleğimize duyduğumuz saygı resmen bize karşı şiddet sarmalına dönüşmüştür. Bugün önceliğimiz arkadaşımızın bir an önce sağlığına kavuşması ve ailesine ulaşmasıdır. Yukarıda bahsettiğim sürdürülemez ortamın çözümü için atılacak adımların özellikle takipçisi ve mücadelecisi olacağız."

MHK'DEN YUMRUKLU SALDIRIYA KINAMA

Merkez Hakem Kurulu (MHK), MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve beraberindekilerin Halil Umut Meler'e yönelik saldırısıyla ilgili dün akşam kınama mesajı yayımladı. MHK'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakasında, çok değerli hakemimiz Halil Umut Meler'e yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırı, sadece hakemlerimize değil, Türk futboluna da yapılmıştır. Merkez Hakem Kurulu olarak sonuna kadar hakemimizin yanında olduğumuzu ifade ederiz. Yasal ve idari süreci yakından takip edeceğimizi ve bu olaya sebebiyet veren tüm sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması adına olayın takipçisi olacağımızı beyan ederiz."

ANKARAGÜCÜ BAŞKANI TUTUKLANDI

Öte yandan hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Meler'e yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da arasında bulunduğu 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...