Tgrt Haber

Yusuf Dikeç elleri cebinde, Elon Musk'a meydan okudu: Bunu İstanbul'da konuşalım mı?

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
04 Ağustos 2024 22:58 - Güncelleme : 05 Ağustos 2024 00:37

Elleri cebinde atıcılık alanında madalya kazanan Yusuf Dikeç sosyal medya hesabından Elon Musk'a seslenerek robotlar konusunda bir tartışma ortaya attı. Dikeç bu konuyu konuşmak için Musk'ı İstanbul'a çağırdı.

Paris 2024 Olimpiyatları'nda karışık takım 10 metre havalı tabancada gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, sosyal medya hesabından Tesla​, SpaceX​ ve X gibi şirketlerin sahibi Elon Musk'a mesaj attı.

Atıcılık alanında diğer sporcuların yaptığı gibi lens, göz ve kulak koruması gibi ekipman kullanmayarak eli cebinde duruşuyla dünyanın ilgisini çeken Dikeç, insansı robot​ alanındaki iddialı çalışmalarıyla da bilinen Musk'a robotların eli cebinde madalya kazanıp kazanamayacağını sordu.

"İSTANBUL'DA KONUŞMAYA NE DERSİN?"

Dikeç hesabından Musk'ı etiketleyerek şu iletiyi yazdı:

"Merhaba Elon, sizce geleceğin robotları elleri cebindeyken Olimpiyatlarda madalya kazanabilir mi?  Bunu kıtaları birleştiren, kültür başkenti İstanbul​'da konuşmaya ne dersin?"

Yusuf Dikeç elleri cebinde Elon Musk'a meydan okudu: Bunu İstanbul'da konuşalım mı? - 1. Resim

ELON MUSK'TAN CEVAP GELDİ

Dikeç'e cevap veren Musk, robotlar konusundaki iddiasını sürdürdü. "Robotlar hedefi tam ortasından vuracak" diyen Musk İstanbul'u ziyaret etmek için sabırsızlıkla beklediğini de sözlerine ekledi.

ROBOT ÇALIŞMALARINI İLERLETİYOR

Elon Musk önümüzdeki yıl için insansı robotların üretimde kullanıma geçeceğini geçtiğimiz ay şu mesajıyla duyurmuştu: "Tesla, gelecek yıl dahili kullanımı için düşük üretimde gerçekten kullanışlı insansı robotlara sahip olacak ve 2026'da diğer şirketler için de yüksek üretimde sahip olacağını umuyoruz." 

Musk ürettiği robotların insanların yapabileceği görevleri yapmasıyla iş gücü maliyetini düşürmeyi hedefliyor.

JAPONYA'DA FENOMEN OLDU

Milli sporcu Yusuf Dikeç, Japonya’da fenomen haline geldi. “Masrafsız amca” olarak anılan Dikeç hakkında 330 bini aşkın övgü dolu paylaşım yapılırken, Dikeç’in efsane haline gelen atışını temsil eden birçok karikatür ve illüstrasyon çizimi yapıldı.

Yusuf Dikeç elleri cebinde Elon Musk'a meydan okudu: Bunu İstanbul'da konuşalım mı? - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...