Tgrt Haber

2007 model iPhone dudak uçuklatan fiyata satıldı! Onu bu kadar pahalı yapan neden ortaya çıktı

18 Temmuz 2023 15:13 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 15:42
2007 model iPhone dudak uçuklatan fiyata satıldı! Onu bu kadar pahalı yapan neden ortaya çıktı

iPhone'un 2007 yılında çıkan modeli dudak uçuklatan bir paraya satıldı. Bu model bir iPhone'un bu kadar pahalıya satılmasındaki sebep ise Apple'ın ilk piyasaya sürdüğü zaman talebin çok az olması oldu.

iPhone​'un zor bulunan telefonları arasında yer alan 2007 modeli, ağızları açık bırakan bir fiyata satıldı. Sadece 4 GB depolama alanına sahip olan telefon, 15 yıl önce satın alındı ve kutusundan hiç çıkarılmadı. 

Cihazı satan LCG Auctions'a göre telefon, iPhone ilk piyasaya sürüldüğünde Apple​'da çalışan mühendislik ekibinin bir üyesinden geldi. Kutu hiç açılmamış ve telefon hiç etkinleştirilmemişti.

telefonu bu kadar pahalı yapan ise vakti zamanında iPhone'un ilk piyasaya sürdüğü sırada başlangıçta 4GB veya 8GB depolama alanı seçenekleriyle sunması, ilk seçenek pek tutulmayınca ise pek de rağbet görmemesi etkili oldu. Çoğu müşteri bunun yerine 100 dolar daha ödeyerek ekstra depolama alanına sahip olmayı tercih etmiş ve telefonun ilk çıkışından sadece iki ay sonra bu seçenek kullanımdan kaldırılmıştı.

2007 model iPhone dudak uçuklatan fiyata satıldı! Onu bu kadar pahalı yapan neden ortaya çıktı

''KUTSAL KASE''

Dolayısıyla bu model, iPhone koleksiyoncuları arasında "Kutsal Kase" haline geldi. Modelin fiyatı da bu durumu yansıtıyor: Daha geniş depolama alanına sahip orijinal, kutusu açılmamış modeller geçen aylarda 40 bin ve 63 bin dolara satıldı.

The Independent'ın haberine göre, cihazın ilanında "Koleksiyoncular ve yatırımcılar daha üstün bir örnek bulmakta zorlanacaktır" yazıyordu.

190 BİN DOLARA SATILDI

Şirket telefonun 50 bin ila 100 bin dolara satılacağını tahmin ediyordu. LCG Auctions'ın internet sitesindeki açıklamasına göre nihayetinde telefon 28 teklif​ aldı ve 190 bin 372,80 dolara satıldı.

Bu 4GB'lık iPhone, aslen Haziran 2007 sonunda satışa sunulduğunda 599 dolara satılıyordu. Bu bile sonunda çok fazla gelmiş ve Apple, 4GB'lık versiyonun üretimini durdurduğunda 8GB'lık modelin fiyatını 399 dolara düşürmüştü.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...