Tgrt Haber

Kutusu açılmamış ilk iPhone, 'şaka gibi' bir fiyata satıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Apple Insider
17 Temmuz 2023 18:23 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 18:23
Kutusu açılmamış ilk iPhone, 'şaka gibi' bir fiyata satıldı

Kutusundan çıkarılmamış ve hatta jelatini bile sökülmemiş, 4 GB depolama alanına sahip orijinal bir 2007 model iPhone telefonu, açık artırmada rekor fiyatla alıcısına kavuştu.

2007 yılında piyasaya sürülen, kutusu ve jelatini bile henüz açılmamış halde olan orijinal 4 GB depolama kapasiteli iPhone​ modeli, düzenlenen bir açık artırmada adeta satış rekorları kırdı.

LCG Müzayede Evi'nin 2023 Yaz Premier Müzayedesi'nde 30 Haziran ile 16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen açık artırmada, ilk olarak telefona 10 bin dolarlık bir teklif yapıldı. Toplam 28 teklif sunulurken, açık artırmanın son saatlerinde bu oran 100 bin doları aştı ve 2007 model bu iPhone, 158 bin 644 dolara satıldı.

Apple​'ın daha yüksek depolama kapasitesine sahip 8GB modelini 100 dolar daha fazla bir fiyatla sunmasının etkisiyle, düşük kapasiteli olan bu modelin satışları düşük kalmıştı. Apple, 4GB modelini ise piyasaya sürülmesinden yaklaşık iki ay sonra, yani 5 Eylül 2007 tarihinde üretimini durdurmuştu.

Açık artırmada satılan iPhone'un fabrika çıkışlı kaplamasının hala durduğu, ayrıca görünüm olarak kenarlarının ve yüzeyinin "neredeyse kusursuz" bir vaziyette olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda bu iPhone'un orijinal mühendislik ekibi tarafından satışa sunulduğuna da dikkat çekiliyor.

99 ADET İPHONE 14 PRO MAX ALINABİLİRDİ

158.644 dolara satın alınan bu iPhone yerine, dört adet Tesla Model 3 arabası, 264 adet M2 Mac mini ve 99 adet 1TB'lık iPhone 14 Pro Max satın alınabileceği kaydedildi.

Öte yandan iPhone'un ilk kez açık artırmaya uğramadığını da belirtmekte fayda var. Yine 2007 çıkışlı bir model, Şubat ayında 63 bin dolara alıcı bulmayı başarmıştı. Bir başka model Mart ayında 54 bin 904 dolara alıcı bulurken, bir diğer model ise 40 bin dolara açık artırmada satılmıştı.

NEDEN BU KADAR PAHALI SATILIYOR?

İlk iPhone'lara bu kadar ilgi gösterilmesinin sebebi, insanların koleksiyon yapmak istemelerinden kaynaklanıyor. Elbette satın alan kişiler telefonu günlük hayatında aktif bir şekilde kullanmak için değil, manevi bir değeri olduğu için sahip olmak istiyor. Zira 2007 yılında çıkmış bir iPhone'u yazılım desteğinin bitmesi sebebiyle günümüzde kullanmak neredeyse imkansız.

Kaynak: Apple Insider

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT HABER

Kaynak: Apple Insider

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...