Tgrt Haber

2023'te en çok satan akıllı telefonlar belli oldu! İki marka, rakiplerini solladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Counterpoint Research
16 Ekim 2023 18:47 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 18:48
2023'te en çok satan akıllı telefonlar belli oldu! İki marka, rakiplerini solladı

2023 yılının ikinci çeyreğinde, dünya genelinde en çok satılan akıllı telefon modelleri belirlendi. Yapılan araştırmaya göre, Samsung ve Apple, listeyi domine eden isimler oldu.

Mobil teknoloji dünyasında büyük değişimler yaşanıyor. Bir zamanlar Huawei​ ve Xiaomi​ gibi Çinli üreticilerin zirveye yakın olduğu dönemler artık geride kaldı. Şimdi ise Apple ve Samsung, cep telefonu pazarının kontrolünü elinde bulunduruyor.

Cep telefonu endüstrisi, hızla değişen trendler ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli dönüşüme uğruyor. Bir zamanlar Nokia, Motorola ve BlackBerry gibi devlerin hakim olduğu dönemlerden artık eser yok. Araştırma şirketi Counterpoint Research tarafından yayınlanan son rapor da bunu doğrular nitelikte.

APPLE VE SAMSUNG, PAZARI PAYLAŞIYOR

Counterpoint Research'in araştırmalarından elde edilen verilere göre, 2023'ün ikinci çeyreğinde dünya genelinde en çok satan 10 akıllı telefon modelinin tamamı, Apple ve Samsung'a aitti. Rapor, iki şirketin cep telefonu pazarında kurduğu hakimiyeti gözler önüne sermeye yetiyor.

ZİRVEDE İPHONE​ VAR

Apple'ın iPhone 14 modeli listenin zirvesinde yer alırken, 14 Pro Max, 14 Pro ve iPhone 13 sırasıyla ikinci, üçüncü ve dördüncü sıraları kapladı.

Samsung ise listenin alt sıralarında yer aldı. Teknoloji devi firma Galaxy A14, A54, A14 5G, S23 Ultra, A04e ve A34 model cep telefonlarıyla sırasıyla beşinci, altıncı, yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve onuncu sıralara yerleşerek ABD'li rakibinin gerisinde kaldı.

2023'te en çok satan akıllı telefonlar belli oldu! İki marka, rakiplerini solladı

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre geçen yılın aynı döneminde de Apple ve Samsung listeyi domine ederken, Xiaomi'nin Redmi Note 11 modeli gibi alternatif cep telefonları da bulunuyordu. Ancak bu sene Galaxy ve iPhone model akıllı telefonlar, rakiplerini adeta sollamış görünüyorlar.

Kaynak: Türkiye Gazetesi, Counterpoint Research
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...