Tgrt Haber

Ne iPhone ne Samsung... En iyi ekrana sahip akıllı telefon belli oldu

13 Ekim 2023 21:31 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 21:32
Ne iPhone ne Samsung... En iyi ekrana sahip akıllı telefon belli oldu

Dünyaca ünlü donanım kıyaslama platformu DXOMARK, en iyi ekran teknolojisine sahip akıllı telefonları listeledi. Sanılanın aksine liste zirvede iPhone ya da Samsung telefonları ağırlamadı. DXOMARK'a göre en iyi ekran, Google Pixel 8 modeline ait.

Teknoloji devi Google​, geçtiğimiz hafta yeni Pixel 8​ serisini tanıtarak dikkatleri üzerine çekti. Yeni seride yer alan Google Pixel 8 Pro ve Pixel 8 modelleri, Tensor G3 yonga setiyle gelirken; en dikkat çekici yeniliklerinden biriyse "Actua" adı verilen ekran teknolojisi olarak karşımıza çıktı.

Kullanıcıların dizi ve film izlerken, oyun oynarken ve internette / sosyal medyada gezinirken çok daha akıcı bir görüntüleme deneyimi yaşamalarına imkân tanıyan bu teknoloji, dünyaca ünlü donanım kıyaslama platformu DXOMARK'tan da onay aldı.

GOOGLE PİXEL 8 EN İYİ EKRANA SAHİP TELEFON OLDU

DXOMARK, akıllı telefon ekranlarını değerlendirirken altı farklı kriteri kullanıyor. Ekranın genel kalitesini ve performansını değerlendirirken, aşağıdaki metotlardan faydalanılıyor:

- Okunabilirlik: Ekranın gerçek dünya koşullarında içeriği okumak için ne kadar rahat ve kullanıcı dostu olduğunu değerlendirir.
- Renk üretimi: Akıllı telefonların renkleri ne kadar doğru bir şekilde yeniden üretebildiğini test eder.
- Video performansı: SDR (Standart Dinamik Aralık) ve HDR10 (Yüksek Dinamik Aralık) videoları nasıl işlediğini, ne kadar doğru gösterdiğini inceler.
- Hareket performansı: Ekranın dinamik içerikleri ne kadar başarılı bir şekilde işlediğini değerlendirir.
- Dokunmatik performans: Ekranın doğruluğunu, düzgünlüğünü ve yanıt süresini test eder.
- Sanal kusurlar: Ekranın performansını, hareket hatalarını ve görüntü oluşturma yeteneklerini ölçer. Ayrıca yansıma ve titreme durumlarını da analiz eder.

Google Pixel 8 Pro ve Pixel 8, tüm bu kriterleri geçerek, 154 puanla DXOMARK'ın sıralamasında zirveye oturdu. İki cihazın en düşük puanı "Sanal Kusurlar" kategorisinde 122 olarak kaydedildi; bu kategorideki en yüksek puanı ise 161 puanla Xiaomi Mix Fold 2 elde etmişti.

Google Pixel 8 serisinin ekran başarısı, kullanıcıları hem renk doğruluğu hem de görüntü kalitesi açısından edici bir deneyim vadediyor.

Kaynak: Gizchina

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...