Tgrt Haber

24 inç iMac yenilendi: M3 çip, iki kat daha fazla performans ve dahası...

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
31 Ekim 2023 10:37 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 10:38
24 inç iMac yenilendi: M3 çip, iki kat daha fazla performans ve dahası...

Teknoloji devi Apple, masaüstü bilgisayar formundaki yeni cihazı 24 inç iMac ile karşımıza çıktı. Devasa bir ekran boyutuyla gelen cihaz, kalbindeki M3 çipi sayesinde, önceki versiyonuna kıyasla Photoshop ve Excel gibi uygulamalarda iki kat daha fazla performans gösteriyor. Peki M3 iMac özellikleri ve fiyatı ne? İşte detaylar...

Apple​, yeni 14 ve 16 inç MacBook Pro​ dizüstü bilgisayarlarından sonra, 24 inçlik iMac modelinin güncellenmiş versiyonunu duyurdu. "Scary Fast" etkinliğinde tanıtılan M3 çipi sayesinde bilgisayar, iddialara göre iki yıl önceki M1'li versiyonuna göre iki kat daha hızlı.

İMAC, M3 ÇİPİYLE İKİ KAT DAHA HIZLI

En dikkat çekici özelliklerden biri M3 çipin sunmuş olduğu iyileştirmeler. Bu çip, sekiz çekirdekli bir CPU'ya ve en fazla 10 çekirdekli bir GPU'ya sahip. Aynı zamanda 24GB'a kadar RAM ve 2TB'a kadar depolama desteği sunarak daha hızlı bir performans vadediyor.

24 inç iMac yenilendi: M3 çip, iki kat daha fazla performans ve dahası...

Üretkenlik uygulamaları, örneğin Safari veya Microsoft Excel, yaklaşık yüzde 30 daha hızlı çalışıyor. Yeni çip, 4K video akışlarını 12 kat daha hızlı işleyebiliyor ve Adobe Photoshop gibi yazılımlarda fotoğraf işleme sürelerini yaklaşık iki kat hızlandırıyor. Ve iMac sonunda Wi-Fi 6E'yi de destekliyor.

Görsel açıdan, 24 inçlik iMac'te herhangi bir değişiklik gözlemlenmiyor. Hala yedi farklı renkte sunuluyor: yeşil, sarı, turuncu, pembe, mor, mavi ve gümüş.

11.5mm inceliğinde, beyaz çerçevelere ve üst kısımdaki çeneye sahip tasarımı korunuyor. 1080p kamera, hoparlörler, mikrofonlar, USB bağlantıları ve 4.5K Retina ekranı da önceki modele paralel olarak devam ediyor. Renk uyumlu aksesuarlar ise hala Lightning kablo ile bağlantı sağlıyor.

YÜZDE 100 GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ ALÜMİNYUM

Apple güncellenen iMac modelleriyle birlikte çevreciliğe de önem verdi. Ayak kısmı artık yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretiliyor. İç bileşenlerde ise geri dönüştürülmüş nadir toprak mıknatıslar, kalay lehimleme ve devre kartlarında yüzde 100 geri dönüştürülmüş altın kaplama kullanılıyor.

24 inç iMac yenilendi: M3 çip, iki kat daha fazla performans ve dahası...

YENİ M3 İMAC TÜRKİYE FİYATI

Yeni M3 çipli 24 inç iMac, 10 Kasım'da Türkiye'de satışa sunulacak. Bilgisayarın Türkiye fiyatları ise şu şekilde:

- 8 çekirdekli GPU, 256GB depolama: 49 bin 999 TL
- 10 çekirdekli GPU, 256GB depolama: 57 bin 199 TL
- 10 çekirdekli GPU, 512GB depolama: 64 bin 319 TL

EN PAHALI MODELİ 100 BİN TL

Yukarıdaki fiyatlar sadece başlangıç modelleri için geçerli. Eğer en pahalı versiyonu olan 24GB RAM, 10 çekirdekli GPU + 2TB depolama alanını tercih ederseniz, ödemeniz gereken ücret 100 bin TL'ye ulaşıyor. Magic Mouse + Magic Trackpad de eklendiğinde 100 bini bile geçiyor.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...