Tgrt Haber

28 yıl sonra değişiyor: Microsoft Windows 11'de değişikliğe gidiyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
13 Nisan 2023 10:28 - Güncelleme : 13 Nisan 2023 10:40
28 yıl sonra değişiyor: Microsoft Windows 11'de değişikliğe gidiyor!

Windows işletim sistemini daha modern ve kullanılabilir hale getiren Microsoft, Windows 11 ile 28 yıl sonra çok önemli bir işlevi değiştiriyor.

Microsoft​, Windows işletim sistemini daha kullanışlı hale getirirken yeni özellikler eklemeyi de unutmuyor. Bu yaz Windows11 için büyük güncelleme​ beklenirken, bunun öncesinde test kullanıcıları gelen yeni özellikleri erkenden deneyimleme fırsatı buluyor.

Yakın zamanda piyasaya sürülen Windows 11​ KB5025310 yapı numaralı güncellemede önemli bir değişiklik ortaya çıktı. Microsoft, söz konusu güncellemede 28 yıllık işlevi değiştirmeye hazırlanıyor.

EKRAN ALINTISI ARACI YILLAR SONRA DEĞİŞİYOR

Windows 11, Microsoft'un yeni işletim sistemi olarak çok sayıda yenilik ve değişiklik sunuyor. Bunlardan biri de ekran alıntısı aracı.

28 yıl sonra değişiyor: Microsoft Windows 11'de değişikliğe gidiyor!

Windows 10'da kullanılan ekran alıntısı aracı, Windows 11'de yerini daha gelişmiş ve modern bir uygulamaya bırakıyor.

Yeni güncellemeye göre Windows 11'deki yeni ekran alıntısı aracı, artık Print Screen tuşunun varsayılan işlevi olarak çalışacak.

Bu sayede kullanıcılar, tek bir tuşla ekran görüntüsü alırken, ayrıca ekran kaydı da yapabilecek. Buna ek olarak yeni araç çubuğu ile ekran alıntısı alma seçeneklerine hızlıca erişim sağlamak da mümkün olacak.

Microsoft yeni ekran alıntısı aracını, Windows 11'in arabirim tasarımına uygun bir şekilde hazırladı. Kullanıcılar, istedikleri şekilde ekranın tamamını veya bir kısmını yakalarken, bunu düzenleyip aynı zamanda paylaşabilecek.

Yıllar sonra yapılan bu değişiklik, şu anda Windows 11'in Insider sürümünü kullananlar tarafından şimdiden test edilebiliyor.

 

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...