Tgrt Haber

Microsoft Edge, kullanıcının izni olmadan Chrome verilerini çalmakla suçlanıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
30 Ocak 2024 12:12 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 12:13
Microsoft Edge, kullanıcının izni olmadan Chrome verilerini çalmakla suçlanıyor

Microsoft Edge kullanıcıları, tarayıcının "verileri içe aktarma" özelliğini devre dışı bırakmalarına rağmen, bir Windows güncellemesi yüklendikten sonra Google Chrome'dan tarama verilerinin otomatik olarak içe aktarıldığından şikayet etti.

Microsoft'un son günlerde yapay zeka destekli Copliot gibi özelliklerle donattığı internet tarayıcısı Microsoft Edge, pek çok kullanıcı tarafından olumlu tepkiler alsa da bu sefer olumsuz bir haberle gündeme geldi.

Windows 10 ve 11 kullanan bazı bilgisayar kullanıcıları, Microsoft Edge'in "verileri içe aktarma" özelliğini devre dışı bırakmış olmalarına rağmen, bir Windows güncellemesi yükledikten sonra tarayıcının Google Chrome'dan tarama verilerini otomatik olarak içe aktardığını öne sürdü.

"Verileri içe aktarma" özelliği, bir tarayıcının başka bir tarayıcıda bulunan yer işaretlerini, göz atma geçmişini, çerezleri ve diğer verileri almasına olanak sağlıyor. Fakat normal şartlarda kullanıcıların bu özelliği bilinçli olarak aktif etmiş olmaları gerekiyor.

The Verge sitesinin haberine göre, Microsoft Edge'in söz konusu özellik kapalı olmasına rağmen Chrome'daki verileri almasına neyin sebep olduğu henüz bilinmiyor.

Microsoft Edge, kullanıcının izni olmadan Chrome verilerini çalmakla suçlanıyor

MİCROSOFT EDGE 121 GÜNCELLEMESİ DE ÇIKTI

Bu arada geçtiğimiz günlerde Microsoft Edge'in 121 kodlu güncellemesi kullanıma sunuldu. Uzun zamandır beklenen AVIF ve AV1 destekleri tarayıcıya entegre edildi.

Değişiklik günlüğünde belirtilen notlara göre, Microsoft Edge 121 özellikleri şöyle:

Microsoft Edge, güncellenmiş deneyimi Tarayıcı Temelleri'ne taşıyor: Mevcut Edge güncellemeleri hakkında Ayarlar sayfası yerine Tarayıcı Temelleri'nden uyarılar alacaksınız ve bu size daha iyi bir görünürlük ve deneyim sağlayacak. NOT: Bu özellik kontrollü bir özelliktir. Bu özelliği görmüyorsanız, kullanıma sunmaya devam ederken tekrar kontrol edin.

Cüzdandaki elektronik ağaç: Microsoft Edge'de kişisel bir Microsoft Hesabı (MSA) ile oturum açan kullanıcılar, cüzdanlarını bir ağaca sanal bir tohum ekmek için kullanabilirler. Tohumlar büyüdüğünde gerçek bir ağaç dikilir. Yöneticiler EdgeWalletEtreeEnabled politikasını kullanarak kullanılabilirliği kontrol edebilir.

Yeni web sitesi yazım hatası koruma stratejisi: Yerleşik web sitesi yazım hatası koruması, yaygın olarak kullanılan alan adlarının yanlış yazılmasının kötü amaçlı sayfalara yol açabileceği durumlarda kullanıcıları uyarır. Yöneticiler, PreventTyposquattingPromptOverride ve TyposquattingAllowListDomains ilkelerini kullanarak kullanılabilirliği denetleyebilir ve web sitesi yazım hatası korumasını yapılandırabilir.

Edge for Business'ta kurumsal markalamayı etkinleştirin: Bir Entra ID (eski adıyla Azure Active Directory) hesabıyla oturum açmış profiller için profille ilgili kullanıcı arabiriminde Entra'dan kurumsal marka varlıklarını etkinleştirin. Profil hapına ad, profil menüsüne ad ve marka renkleri ve Edge for Business görev çubuğu simgesine logo kaplaması gibi kuruluşunuzun ayrıntılarını ekleyebilirsiniz. Bu markalama, kullanıcıların birden fazla profil ve tarayıcı penceresi arasında daha kolay ayrım yapmasına yardımcı olur.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...