Tgrt Haber

Amazon'dan 7,8 milyar dolarlık dev yatırım: Veri merkezi genişletilecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Haziran 2023 19:28 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 19:30
Amazon'dan 7,8 milyar dolarlık dev yatırım: Veri merkezi genişletilecek

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketi Amazon'un Web Hizmetleri birimi, veri merkezini genişletmek için Ohio'da 7,8 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

ABD'li e-ticaret devi Amazon​, tüm hızıyla dört bir yana yayılmaya devam ediyor. Dünyanın neredeyse her noktasına ulaşan dev şirket, büyük bir yatırım​ daha yapacağını duyurdu. Amazon'un Web Hizmetleri birimi (AWS), veri merkezini genişletmek içinOhio​'da 7,8 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Amazon'dan yapılan açıklamada ek olarak AWS'nin yaklaşık 10 yıl önce Ohio'da veri merkezleri kurmaya başladığı hatırlatıldı. 

EN BÜYÜK İSTİHDAM OHİO'DA

AWS'nin 2015'ten bu yana Ohio'da yılda ortalama 3 bin 500'den fazla tam zamanlı işi destekleyen 6,3 milyar dolar yatırım yaptığına işaret edilen açıklamada, Amazon'un Ohio'nun en büyük özel sektör çalışanları arasında yer aldığı vurgulandı.

Açıklamada, Ohio'daki veri merkezi operasyonlarını genişletmek için 2030'a kadar tahmini 7,8 milyar dolarlık bir yatırım yapılacağı, ek yatırımın AWS tesislerinde inşaat, operasyon ve yerinde bakım yoluyla yerel işletmelerde yüzlerce doğrudan iş sağlayacağı ve binlerce ek işi destekleyeceği kaydedildi.

HEDEF 35 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Amazon, ocakta da AWS'nin 2040 yılına kadar Virginia'da yeni konumlarda birden çok veri merkezi kampüsü kurmak için eyalette ek 35 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığını duyurmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...