Tgrt Haber

Android kullanıcıları istedi Google yaptı: Sürpriz özellik yolda, ilk görüntüler geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
28 Aralık 2023 12:13 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 12:18
Android kullanıcıları istedi Google yaptı: Sürpriz özellik yolda, ilk görüntüler geldi

Google, Android kullanıcılarının merakla beklediği bir özellik için kolları sıvadı. Uzun yıllardır iPhone'da yer alan faydalı yenilik, artık Android cihazlar için de kullanılabilir olacak.

Android​ işletim sistemi üzerinde sürekli yeni özellikler test eden Google​, Apple​'ın iPhone​'lar için sunduğu faydalı bir özelliği daha test sürecine aldı.

Uzun yıllardır beklenen fakat bir türlü gelmeyen pil sağlığı, artık Android cihazlarda da kullanılabilir olacak. Söz konusu özellik tanınmış kaynaklardan Android Authority tarafından aktarıldı. İşte ilk gelen görüntüler!

ANDROİD CİHAZLARA PİL SAĞLIĞI GELİYOR

Android ve teknolojiyle ilgili çevrimiçi ajans Android Authority'ye göre Google, Android akıllı telefonlar için kullanıcıların doğru pil durumu verilerini almasına olanak sağlayacak bir güncelleme üzerine çalışıyor.

Android 14, pil çalışmasını izlemeye yönelik bir temel oluşturdu; burada işletim sistemi, cihazın ilk açıldığı andan itibaren işleyişine ilişkin kapsamlı istatistikler topluyor.

Android kullanıcıları istedi Google yaptı: Sürpriz özellik yolda, ilk görüntüler geldi

Android 15’in piyasaya sürülmesiyle  kullanıcıların bu bilgilere ulaşabilmesi, hatta sistemin pil değiştirme zamanı geldiğinde uyarı vermesi bekleniyor.

Geliştirme aşamasında olan “Pil Sağlığı” menüsü, geliştiricilerin Android 14 QPR2 Beta 2’de keşfettiği böyle bir özelliğin varlığını gösteriyor. Şu anda belirli bir bilgi içermiyor ancak kod, kullanıcıların bu sekmede mevcut pil şarj kapasitesini göreceğini gösteriyor.

Öte yandan Pixel 8’in pil sağlığının yüzde 90 olduğu tahmin edilirse, kalan şarj kapasitesi 4.118 mAh olur (cihazın 4.575 mAh nominal kapasitesiyle karşılaştırıldığında). Bu özelliğin güncellemesinin ne zaman yayınlanacağı ile ilgili net bir tarih bilgisi yok. Apple kullanıcılarının yıllardır sahip olduğu ve Android kullanıcılarının yıllarca süren bekleyişin ardından sonunda kullanıma sunulacak.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...