Tgrt Haber

Saç baş yolduran reklamlar... Akıllı telefonlar bizi dinliyor mu, neden her söylediğimiz karşımıza çıkıyor?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
22 Aralık 2023 14:55 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 14:56
Saç baş yolduran reklamlar... Akıllı telefonlar bizi dinliyor mu, neden her söylediğimiz karşımıza çıkıyor?

Gelişen teknoloji ile reklam stratejileri de değişti. Günümüzde kullanılan akıllı telefon veya tabletlerde ne konuşsak, reklam olarak karşımıza çıkıyor. Peki durum sanıldığı gibi doğru mu? Gelin bir de madalyonun öbür tarafından bakalım.

Teknoloji​, her geçen gün gelişiyor, giderek bizleri daha şaşırtıcı hal alıyor. Öyle ki günümüzde kullanılan akıllı telefon, tabletler ve bilgisayarlar artık müthiş yeteneklere sahip. Yapay zekayı da buna eklersek aslında gelinen noktayı bir kez daha görmek mümkün.

Şimdi geldik gelişen teknolojinin bir de arka planına. Evet; akıllı telefonlarla internet alışverişi, otel rezervasyonları ve daha birçok işleri dakikalar içerinde gerçekleştirmek mümkün. Ancak telefonda konuştuklarımızın karşımıza reklam​ olarak çıkması da endişe vermiyor değil. Peki durum sanıldığı gibi mi? Gelin yakından bakalım...

NEDEN HER SÖYELDİĞİMİZ  'REKLAM' OLARAK KARŞIMIZA ÇIKIYOR?

Son dönemde, özellikle sosyal medyada veya internette bir şey söylediğimizde, o konuyla ilgili reklamların karşımıza çıkmaya başlaması dikkat çekiyor. Bu durum, insanların "Dinleniyor muyuz?" sorusunu sormasına neden oluyor. Peki, gerçekten dinleniyor muyuz? Yoksa bu bir tesadüf mü? İşte bu sorunun cevabı...Dinleniyor muyuz sorusunun cevabı, basitçe "evet" veya "hayır" değildir. Çünkü bu durum, kullanılan teknolojiye ve verilerin nasıl kullanıldığına göre değişir.

Saç baş yolduran reklamlar... Akıllı telefonlar bizi dinliyor mu, neden her söylediğimiz karşımıza çıkıyor?

Habertürk'ün aktardığına göre eskiden, insanların ne söylediğini takip etmek zordu. Ama, günümüzde, internet ve sosyal medya sayesinde, insanların ne söylediğini takip etmek çok daha kolay hale geldi. Bu da, şirketlerin insanların ne söylediğini takip etmesine ve bu bilgileri pazarlama amaçlı kullanmasına olanak sağlıyor.

Teknoloji devleri, insanların ne söylediğini takip etmek için çeşitli yöntemler kullanıyor. Örneğin, sosyal medya platformlarından, arama motorlarından ve hatta telefon görüşmelerinden veri toplayabiliyorlar. Bu veriler, şirketlerin insanların ilgi alanlarını ve davranışlarını anlamalarına yardımcı oluyor. Neyse ki bu durumu engellemenin bir yolu var; elbette tercih yine sizin:

HER SÖYLENENİN REKLAM OLARAK ÇIKMASINI İSTEMİYORSANIZ ÇÖZÜMÜ BASİT

-Google profilinizi açın,

-Hesabınızı yönetin bölümüne tıklayın,

-Web ve uygulama etkinliğini seçin,

-Konuşma ve ses etkinliğini kapatın,

-Daha sonra geri gelin,

-Veriler ve gizliliğine tıklayarak burada reklam merkezini seçin,

-Açık görülen reklamlar kısmını kapalı hale getirin.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...