Tgrt Haber

Android logosu yıllar sonra değişti: İşte yeni görünüm

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
27 Haziran 2023 11:09 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 11:10
Android logosu yıllar sonra değişti: İşte yeni görünüm

Google, Android işletim sisteminin logosunda değişikliğe gitti. İkonik yeşil robotun kafası 3 boyutlu olurken, yazı tipinde de küçük çaplı güncellemeler yaptı.

Google​, 2019 yılında Android​ işletim sisteminin logosunu değiştirdi. O güne kadar her yeni Android sürümünü bir tatlıyla isimlendiren şirket bu politikasından vazgeçti ve artık Android yalnızca harfler ile (Android 10 Q gibi) anılmaya başlandı.

ABD'li teknoloji devi 4 yıl aradan sonra Android'in marka kimliğinde önemli bir değişiklik daha yaptı. İkonik yeşil robot​ kafası 3 boyutlu bir tasarıma kavuşurken; Android'deki "A" harfi de artık her yerde büyük yazılmaya başlayacak. Google önceki logolarda "büyük A" yerine "küçük a" harfini tercih etmekteydi.

YAZI TİPİ DE GÜNCELLENDİ

Tabii ki değişen tek şey, robot kafası ve 'a' harfinin yazılışı olmadı. Artık Android kelimesindeki 'n' ve 'r' harfleri yuvarlatılmış bir biçimde olacak. Bu tasarım en son işletim sisteminin 2014'teki logosunda kullanılmıştı.

Önceki logolarda Android'i simgeleyen yeşil robot kafası 2 boyutlu, dümdüz ve sade bir şekilde görünüyordu. Artık gerek reklamlarda olsun, gerek akıllı telefonların açılış ekranında olsun, her yerde Android robotu 3 boyutlu halde kullanıcıları karşılayacak.

Android logosu yıllar sonra değişti: İşte yeni görünüm

Yeni Android logosu ilk olarak Samsung Galaxy S23 Ultra ve Samsung Galaxy Z Flip 4'teki uygulamalardan bahseden bir reklamda ortaya çıktı.

Google konuyla alakalı olarak "Bu yılın başlarındaki CES standımız ile dijital ve banner reklamları gibi diğer kampanya materyalleri de dahil olmak üzere yeni marka kimliğimizin bazı unsurlarını çeşitli yüzeylerde sergiliyoruz. Önümüzdeki aylarda paylaşacak daha çok şeyimiz olacak." açıklamasında bulundu.

TELEFONLARIN AÇILIŞ EKRANINDA DA OLACAK

Yeni logo​ Android cihazların açılış ekranındaki "Powered by Android" ibaresinde de görünecek. Google'ın bu güncellemeyi Android 14 ile birlikte hayata geçirmesi bekleniyor.

Kaynak: 9to5Google, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: 9to5Google

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...