Tgrt Haber

YouTube’da ‘oyun’ dönemi başlıyor: Google kolları sıvadı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Wall Street Journal
26 Haziran 2023 09:28 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 09:30
YouTube’da ‘oyun’ dönemi başlıyor: Google kolları sıvadı

Video akış hizmeti YouTube için yeni dönem başlıyor. Artık çevrim içi oyun oynamak mümkün olacak.

Google’ın video platformu YouTube​, kullanıcıların keyifli zaman geçirmesi için pek çok önemli işlevler sunuyor. Ancak teknoloji devinin aklında uzun süredir oyun​ sektöründe ilerlemeyle ilgili planları vardı.

Geçtiğimiz dönemlerde Stadia ile oyun sektörüne atlayan teknoloji devi, bunu şimdi YouTube ile sil baştan devam ettirmeyi planlıyor.

YOUTUBE, İÇERİSİNDE OYUNLAR SUNACAK

The Wall Street Journal'da yer alan haberlere göre, ABD'li dev online oyun sektöründe yeni bir girişimde bulunmayı planlıyor ve taraftarların kalbine girmeyi denemek için seçtiği ürün ise YouTube oldu

Özellikle YouTube'un geliştirici ekibinin, kullanıcıların çevrimiçi oyunlara katılmalarını sağlamak için tasarlanmış bir ürün olan 'Playables'ı dahili olarak test ettiği iddia ediliyor.

Playables, kullanıcıların hem web istemcisinden hem de YouTube uygulamalarından çeşitli oyunlara erişmesine olanak tanıyacak ve böylece bilgisayarları ve mobil cihazları kapsayacak.

Şu anda Google​'ın bu oyunları YouTube aracılığıyla HTML5 olarak yeniden tasarlamak isteyip istemediği net değil, ancak amacının reklam harcamalarındaki yavaşlamanın ardından yeni büyüme alanları bulmak olduğu görülüyor.

Google sözcüsü, Playables hakkında sorulan bir soruya, oyunların uzun zamandır YouTube'un ilgi alanları arasında olduğunu ve geliştirici ekibinin her zaman yeni özellikler denediğini belirtmekle yetindi, ancak şu anda duyurulacak yeni bir şey olmadığını da sözlerine ekledi.

 

Kaynak: The Wall Street Journal
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...