Tgrt Haber

Android telefon ilk kez batarya testinde iPhone'u geçti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
08 Mart 2024 13:21 - Güncelleme : 08 Mart 2024 13:21
Android telefon ilk kez batarya testinde iPhone'u geçti

PhoneBuff adlı YouTube kanalının son videosunda, OnePlus 12 ve iPhone 15 Pro Max'in pil performansı test edildi ve OnePlus 12'nin 28 saat 9 dakika ile iPhone 15 Pro Max'i geçerek Android ekosisteminde bir rekora imza attığı bildirildi

Piyasadaki akıllı telefonlara performans, düşme ve pil testi gibi testleri uygulayıp bunları yayınlayan ve her telefonu da rakibiyle karşılaştıran PhoneBuff isimli YouTube kanalı, son videosunda iPhone 15 Pro Max​ ile OnePlus 12 modellerini karşı karşıya getirdi.

Çinli teknoloji devi OnePlus'ın 5 Aralık'ta tanıttığı OnePlus 12 akıllı telefonu ile Apple'ın geçtiğimiz eylül ayında piyasaya sürdüğü iPhone 15 Pro Max modellerinin pil performansını karşılaştıran PhoneBuff, Android​ ekosisteminde tarihi bir ana şahitlik etti.

İLK KEZ ANDROİD, PİL SÜRESİNDE İPHONE'U GEÇTİ

PhoneBuff'un bugüne kadar pil testine tabi tuttuğu telefonlar arasında en iyi performansı gösteren model iPhone 13 Pro Max olmuştu. Toplamda 28 saat 6 dakikalık kullanım süresi sunduğu belirlenen akıllı telefonu OnePlus 12, 28 saat 9 dakika dayanarak tahtından etti.

iPhone 15 Pro Max modelinin ise 27 saat 45 dakika kullanım süresine sahip olduğu belirlendi. Yani testlere göre iPhone 13 Pro Max, 15 Pro Max'i batarya performansı konusunda geride bıraktı ama OnePlus 12'yi geçmeyi başaramadı.

Android telefon ilk kez batarya testinde iPhone'u geçti - 1. Resim

Webtekno'nun haberine göre, PhoneBuff tarafından yapılan testlerde oyun oynanır, uygulamalarda dolaşılır ve internet gezintileri yapılır. Yani bir kullanıcı gerçek hayatta ne yaparsa, YouTube kanalı da testinde onu yapar. Ancak tarafsız kalmak adına bu testler, robotik kollarla gerçekleştirilir.

İşte OnePlus 12'nin bataryası, tüm bu koşullar altında 28 saat 9 dakika boyunca kullanım imkanı sundu. Böylelikle hem iPhone 13 Pro Max'i hem de iPhone 15 Pro Max'i geride bırakmış oldu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...