Tgrt Haber

Android telefonlarda yeni dönem! Kilit ekranı açılış yöntemi değişiyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Türkiye Gazetesi
12 Temmuz 2023 12:39 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 12:40
Android telefonlarda yeni dönem! Kilit ekranı açılış yöntemi değişiyor

Google, Android 14 Beta 4 güncellemesini yayınladı. Yeni sürümü yükleyen kullanıcılar, kilit ekranı şifresini daha kolay açabilecekleri özelliği kullanabilecekler.

Android​ işletim sistemi, sürekli olarak kullanıcı deneyimini iyileştirmek için güncellemeler sunmaya devam ediyor. Son haberlere göre, Android 14​ beta 4 sürümüyle birlikte, kullanıcılar kilit ekranı şifresini girdikten sonra enter (ileri / tamam) tuşuna basmak zorunda kalmayacak.

Şu anda mevcut Android sürümlerinde, kullanıcılar kilit ekranında PIN kodunu veya şifreyi girdikten sonra, onaylamak için enter tuşunu kullanmak durumunda kalıyorlardı. Bu durum, kilit ekranını açma işleminin süresini küçük de olsa uzatıyordu ve kullanıcıların rahatsız olmasına yol açıyordu.

Ancak Android 14 beta 4 sürümüyle birlikte, bu rahatsızlık sona eriyor. Artık kullanıcılar, kilit ekranına PIN kodunu girdikten sonra otomatik olarak ileri veya tamam işlemini gerçekleştirebilecekler. Bu da kullanıcıların şifre​ girişi deneyimini daha hızlı ve pratik hale getirecek.

"OTOMATİK ONAYLAMAK, DAHA AZ GÜVENLİ"

TechCrunch'ta yer alan bilgiye göre Google, "Kilidi otomatik onayla" özelliğinin, enter tuşuna basarak şifreyi onaylama yöntemine kıyasla "daha az güvenli" olduğuna dair kullanıcıları uyarıyor.

Yine de bu güvenlik riskini göze alan kullanıcılar, Android 14'ü yükledikten sonra Ayarlar > Kilit Açma / Şifre ve Güvenlik bölümünde bulunan "Kilidi otomatik onayla" işlevini aktif hale getirebilirler. Ayrıca bu özelliğin iPhone ve iPad'de de kullanılabildiğini belirtmekte fayda var.

Android işletim sisteminin beta sürümleri genellikle geliştiriciler veya meraklıları tarafından test ediliyor. Beta sürümlerinde yapılan değişiklikler, kullanıcı geri bildirimleri ve çeşitli testler sonucunda Android'in stabil sürümlerine yansıtılıyor. Dolayısıyla, Android 14 sürümüyle birlikte bu özelliğin, genel Android deneyimine dahil edilmesi bekleniyor.

BETA 4 İLE GELEN DİĞER ÖZELLİKLER

Türkiye Gazetesi'ne göre Android 14 beta 4 sürümüyle gelen diğer yenilikler şöyle:

  • Yeni varsayılan profil resimleri
  • Tabletlerde ve katlanabilir cihazlarda beta sürümü desteği
  • Tabletler için daha iyi bir pencere öğesi seçici
  • Uzun basma menüsünde kayan ekran seçeneğinin daha belirgin yerleşimi
  • Zil sesi ve bildirim sesi değiştirme menüsü ayrıldı
Kaynak: Türkiye Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet Emir15 Temmuz 2023 07:29

Samsung tab s2 tabletim 7 yıldır bende ve o tablette yıllardır var

Eda15 Temmuz 2023 00:34

Harika

Şaka14 Temmuz 2023 21:14

Şaka mısınız ?!

Yusuff14 Temmuz 2023 15:23

Samsung da var zaten

Yunus13 Temmuz 2023 17:13

zaten samsungda isteyenler bu özelliği açabiliyordu sanırım başka markalarda da vardı bu özellik

53535313 Temmuz 2023 08:51

Xaomi note 10 pro da buzözellik

Sonraki Haber Yükleniyor...