Tgrt Haber

Apple duyurdu: iPhone'da uygulama yüklemeye yeni yöntem geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: imore.com
12 Mart 2024 16:21 - Güncelleme : 12 Mart 2024 16:23
Apple duyurdu: iPhone'da uygulama yüklemeye yeni yöntem geliyor

Apple, Avrupa Birliği'nde (AB) uygulama dağıtan geliştiricilere daha fazla esneklik sağlamak amacıyla "sideloading" olarak bilinen, doğrudan web üzerinden uygulama dağıtımına izin vereceği yöntemi devreye alacağını duyurdu.

Teknoloji devi Apple​ bugün, iPhone​ akıllı telefonlara uygulama indirme sürecinde büyük bir değişikliği, daha yaygın olarak "sideloading" ismiyle bilinen doğrudan web üzerinden uygulama dağıtım yöntemini duyurdu.

Şirket bu değişiklik sayesinde "uygulamaları doğrudan geliştiricinin web sitesinden dağıtmanın yeni bir yolunu sunmak da dahil olmak üzere, Avrupa Birliği'nde (AB) uygulama dağıtan geliştiricilere daha fazla esneklik sağladığını" ifade etti.

Açıklamada da belirtildiği gibi yalnızca AB'de yaşayan kullanıcılara sunulacak bu değişiklik, bahar döneminin sonunda bir yazılım güncellemesiyle hayata geçecek. Yetkili geliştiriciler, iOS uygulamalarını kullanıcılarına doğrudan sahip oldukları bir web sitesi üzerinden sunabilecekler.

Uygulamalar, "uygulamalarının web üzerinden dağıtımını kolaylaştıran, sistem işlevleriyle entegre olan, kullanıcıların uygulamalarını yedekleyen, geri yükleyen ve daha fazlasını sağlayan" API'leri kullanan yetkili geliştiriciler tarafından oluşturulacak.

ALTERNATİF UYGULAMA PAZARLARINA KISITLAMA GELDİ

Apple ayrıca iki değişiklik daha yaptı. İlk olarak, bugünden itibaren alternatif uygulama pazarları yalnızca o geliştiriciye ait uygulamaların yer aldığı bir katalog sunabilecek. Örneğin Meta yalnızca WhatsApp, Messenger ve Facebook'u içeren bir uygulama pazarı oluşturabilecek.

Apple duyurdu: iPhone'da uygulama yüklemeye yeni yöntem geliyor - 1. Resim

Bununla birlikte de geliştiricilerin, kullanıcıları web sitelerinde işlem yapmaya yönlendirmek için kendi uygulama içi promosyonlarını, indirimlerini ve fırsatlarını tasarlamalarına izin veriliyor ve web satın alma işlemlerine bağlantı vermek için tasarım şablonları da sağlanıyor.

Haber, Apple'ın bu yılın başlarında duyurduğu DMA'ya uyum sağlamak için ilk planlarında yaptığı ayarlamaların ardından geldi.

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ SATICILAR DOLAYLI YOLDAN ELENDİ

Uygulama pazarlarında olduğu gibi, iPhone'da Web Dağıtımı'na hak kazanabilmek için geliştiricilerin Apple'ın Geliştirici Programına kayıtlı olmaları ve "iki yıl veya daha uzun bir süre boyunca Apple Geliştirici Programının iyi durumdaki bir üyesi olmaları" gerekiyor.

Apple duyurdu: iPhone'da uygulama yüklemeye yeni yöntem geliyor - 2. Resim

Bunun yanı sıra "önceki takvim yılında AB'de iOS'ta bir milyondan fazla yıllık ilk yüklemeye sahip bir uygulamaya sahip olmaları" da zorunlu. Bu madde, daha küçük ve ilk kez satıcılık yapan satıcıları geliştiricileri diskalifiye edecek, bu da kararın büyük ölçüde daha büyük kuruluşlara fayda sağlamak için alındığını gösteriyor.

Bir web sitesinden uygulama indirirken, kullanıcıların "iPhone'larındaki Ayarlar'a uygulama yüklemek için öncelikle geliştiriciyi onaylamaları gerekecek" ve onlara uygulama adını, açıklamayı, ekran görüntülerini ve yaş derecelendirmesini gösteren bir sistem sayfası sunulacak.

Kaynak: imore.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...