Tgrt Haber

Apple en güçlü işlemcisini test ediyor: M3 Max'ten ilk bilgiler geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
08 Ağustos 2023 13:52 - Güncelleme : 08 Ağustos 2023 13:54
Apple en güçlü işlemcisini test ediyor: M3 Max'ten ilk bilgiler geldi

Apple, 3 nanometre sürecine inşa edilen M3 Max işlemcisini ve yeni nesil MacBook Pro modelini test etmeye başladı. M3 Max işlemcisinden ilk bilgiler de geldi.

Teknoloji​ devi Apple​, gelecek nesil dizüstü bilgisayar işlemcisi 'Apple M3 Max' için test sürecini başlattı. MacRumors'un haberine göre, Apple'ın M2 Max işlemcisinin yerini alacak olan M3 Max işlemcisi, önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek MacBook Pro​ modellerinde yer alacak.

40 GPU, 16 CPU ÇEKİRDEĞİ

Test kayıtlarına göre M3 Max, etkileyici özelliklere sahip olacak. İşlemci​, 16 ana işlem çekirdeği ve 40 grafik çekirdeği içerecek. Bu sayede yüksek performans gerektiren görevler ve yoğun grafik gerektiren işlemler, daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

M3 Max işlemcisinin en dikkat çekici özelliklerinden biri, çok çekirdekli yapısı. Video düzenleme ve yazılım geliştirme gibi zorlu görevler esnasında 12 performans çekirdeği devreye girecekken; daha hafif uygulamalar için 4 verimlilik çekirdeği kullanılacak.

Apple'ın bu yeni işlemciyi test ettiği cihaz da oldukça dikkat çekici. Test edilen üst düzey MacBook Pro modeli, "J514" kod adıyla anılıyor ve 48 GB birleşik belleğe sahip olduğu biliniyor. 

M2 Max işlemcisinde 12 çekirdekli CPU, 38 çekirdekli GPU yapılandırması bulunuyor. Ayrıca yoğun grafik işlem gücü gerektiren görevlerde M1 Max'e kıyasla yüzde 30 daha hızlı. Buna ek olarak M1 Max'ten 10 milyar daha fazla, 67 milyar transistöre sahip M2 Max, 96 GB'a kadar birleşik belleği de destekliyor.

M3 MACBOOK MODELLERİ NE ZAMAN ÇIKACA?

M2 Max bu yapısıyla bile Mac'leri performans konusunda zirveye çıkartırken, 3 nanometre sürecine inşa edilen M3 Max çok daha fazlasını sunacak. İlk M3 işlemcili Mac'lerin Ekim ayında, M3 Max işlemcili modellerin ise 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Apple, M2 işlemcisini Haziran 2022'de, M2 Pro ve M2 Max işlemcilerini ise Ocak 2023 tarihinde tanıtmıştı. Şirket Haziran ayında düzenlediği WWDC 23 etkinliğinde ise M2 Ultra çipiyle kullanıcı karşısına çıkmıştı.

Kaynak: MacRumors

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...