Tgrt Haber

Elon Musk, Apple CEO'su Tim Cook'tan 'torpil' isteyecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
03 Ağustos 2023 13:05 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 13:08
Elon Musk, Apple CEO'su Tim Cook'tan 'torpil' isteyecek

Elon Musk, Apple CEO'su Tim Cook ile görüşüp, şirketin Apple Store'daki uygulama içi satın alımlardan yüzde 30 komisyon oranında değişiklik yapmasını isteyeceğini açıkladı.

Twitter'ın adını, logosunu ve sitesini dahil olmak üzere tepeden tırnağa değiştiren Elon Musk​'un şimdiki gündeminde "Apple vergisi" var. Daha önce Epic Games'ten Facebook'a kadar birçok şirketin tepki gösterdiği, Apple​ Store'daki uygulama içi satın alımlardan alınan yüzde 30 komisyon Musk'un da hedefinde. X (Twitter)​ sahibi, Apple CEO'su Tim Cook​ ile yapacağı görüşmede bu konunun masaya yatırılacağını söyledi.

MUSK, APPLE CEO'SUNDAN İNDİRİM İSTEYECEK

X'teki içerik üreticileri desteklemeye devam edeceğini belirten Elon Musk, bundan böyle X'in, içerik üreticilere yapılan ödemeler 100 bin doları aştığında yalnızca yüzde 10'unu alacağını belirtti. Daha önce, 12 ay geçtikten sonra abonelik gelirlerinin yüzde 10'unu alıyordu.

Bu yeni sistemle birlikte, örneğin bir içerik oluşturucu, X'ten toplam 100 bin dolar kazanana kadar elde ettiği gelirden şirkete komisyon ödemeyecek.

Elon Musk açıklamasında, Apple CEO'su Tim Cook ile görüşerek, şirketin uygulama içi satın alımlardan kestiği komisyonu değiştirmesini isteyeceğini belirtti. Musk, "Tim Cook ile konuşacağım ve içerik üreticilerin kazancını en üst düzeye çıkarmak için, X'in tuttuğunun sadece yüzde 30'u olacak şekilde ayarlanıp ayarlanmayacağına bakacağım" dedi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1686828350289887232

KOMİSYONDAN TÜM ŞİRKETLER RAHATSIZ

İsveç merkezli dijital müzik platformu Spotify, geçen ay yaptığı açıklamayla iPhone'da Apple'ın faturalandırma sistemiyle yapılan ödemeleri kabul etmeyeceğini duyurmuştu. Spotify, Apple'ın yüzde 30 komisyonu nedeniyle iPhone kullanıcılarından 3 dolar daha fazla ücret almak zorunda kalıyordu.

2019 yılında şirket, Avrupa Komisyonu'na yaptığı resmi bir şikayette, Apple'ın App Store aracılığıyla tüketici seçimini ve rekabet ortamını haksız bir şekilde sınırladığını iddia etmişti.

Benzer şekilde Netflix, Epic Games ve Meta gibi büyük şirketler de Apple'ın komisyonlarından şikayetçiler. Öte yandan Apple CEO'su Tim Cook'un Elon Musk'un teklifini kabul edip etmeyeceği önümüzdeki süreçte belli olacak.

Kaynak: The Verge

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan 

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...