Tgrt Haber

Sürekli zam gelen iPhone'un satışları düştü! Apple mali verilerini açıkladı

04 Ağustos 2023 10:41 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 10:43
Sürekli zam gelen iPhone'un satışları düştü! Apple mali verilerini açıkladı

ABD'li teknoloji devleri bilançolarını kısa süre önce açıkladı. Apple da 2023'ün üçüncü çeyreğini kapsayan kazanç raporunda, iPhone satışlarının düştüğünü açıklarken, dijital hizmet tarafında ise rekor kırdığını açıkladı.

Apple​ bugün, 1 Nisan 2023 tarihinde sona eren 2023 mali yılı üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket bu çeyrekte, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 düşüşle 81,8 milyar ABD doları gelir kaydettiğini ve seyreltilmiş hisse başına gelirin ise yıldan yıla yüzde 5 artışla 1,26 ABD doları seviyesinde olduğunu duyurdu.

Apple CEO'su Tim Cook​, 1 milyardan fazla ücretli abonelik sayesinde hizmet gelirlerinde tüm zamanların rekorunu kırdıklarını açıkladı. Teknoloji devi firma, iPhone​ ve Mac​ gibi ürünlerinin yanı sıra Apple Müzik, Arcade, Apple TV+ gibi aylık abonelik sistemiyle çalışan dijital hizmetleri de kullanıcılarına sunuyor.

İPHONE VE İPAD​ SATIŞLARI DÜŞTÜ

Apple'ın gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturan iPhone ise bilanço döneminde düşüş kaydetti. CNBC'nin haberine göre, iPhone'dan elde edilen gelir, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2 düşüşle 39,7 milyar ABD doları seviyesine indi.

iPad'de de benzer bir tablo görüldü. Apple'ın tablet satışları, bu çeyrekte yüzde 20 gerileyerek 5,79 milyar ABD doları seviyesine düşerken; Mac'ten elde ettiği gelir de yüzde 7 düşüşle 6.84 milyar dolara indi.

GİYİLEBİLİR CİHAZLAR YÜZ GÜLDÜRDÜ

Apple'ın AirPods, Apple Watch ve benzeri giyilebilir ürünler kategorisindeki cihazlarından elde ettiği gelirlerin yüzde 2 oranında büyüyerek 8,28 milyar ABD dolarına ulaştığı bildirildi.

Tim Cook, güçlü iPhone satışları sayesinde gelişmekte olan pazarlarda sürekli güç kazandıklarını belirterek şöyle dedi: "Eğitimden çevreye, müşterilerimizin hayatlarını zenginleştiren ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren yenilikleri savunurken değerlerimizi ilerletmeye devam ediyoruz."

İPHONE 15 GELİYOR

Apple şimdi tüm odağını Eylül veya Ekim ayında gerçekleştireceği Sonbahar etkinliğine çevirmiş bu durumda. ABD'nin Cupertino şehrinde yapılacak bu ürün lansmanında iPhone 15 serisi, Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 modelleri kullanıcı karşısına çıkacak.

Kaynak: CNBC

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: CNBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...