Tgrt Haber

Apple, hemen yüklenmesi gereken bir güvenlik güncellemesi yayınladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
15 Aralık 2023 13:28 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 13:29
Apple, hemen yüklenmesi gereken bir güvenlik güncellemesi yayınladı

Apple, iOS ve Mac gibi platformlarına sürekli olarak yeni güncellemeler yayınlarken, Windows kullanıcılarını da unutmuyor. Apple cihazlarını PC'den kontrol etmeyi sağlayan iTunes uygulamasına mutlaka yüklenmesi tavsiye edilen bir güncelleme geldi.

Teknoloji devi Apple​, geçtiğimiz günlerde iPhone​, iPad​ ve Mac​ cihazları için iOS 17.2​, iPadOS 17.2 ve macOS Sonoma 14.2 güncellemelerini piyasaya sürdü. Yeni güncellemelerle birlikte birçok özelliği, hata düzeltmesini ve yazılım iyileştirmesini kullanıcılarına sundu.

WINDOWS İÇİN ITUNES GÜNCELLENDİ

Şirket bir yandan da kendi platformu dışındaki platformlardaki uygulamalarını güncellemeye devam ediyor. MacRumors'un haberine göre, Apple son olarak bugün Windows kullanıcıları için iTunes'ta güvenlik iyileştirmeleri sunan "12.13.1" kodlu yeni güncellemesini yayınladı.

Apple'ın sürüm notlarında belirttiğine göre, güncellemede kayda değer bir yeni özellik bulunmuyor ancak güvenlik iyileştirmeleri nedeniyle iTunes'un yeni sürümünün mümkün olan en kısa sürede yüklenmesi gerektiği belirtiliyor.

Windows için iTunes genellikle birkaç ayda bir güncelleniyor ve bu güncelleme de Apple'ın uygulamaya kullanıcıların podcast'leri ve sesli kitapları dinleyebileceği seçenekler eklediği ekim ayındaki sürümünün ardından geliyor.

MAC'TE KALDIRILMIŞTI

Bu arada Apple, iTunes'u yıllar önce macOS platformundan kaldırdı. Ve yerini de Finder ve TV uygulaması aldı. Ancak iTunes'un Windows sürümü hala kullanımda bulunuyor. Kullanıcılar bu uygulama sayesinde Apple cihazlarını kabloyla bağlayarak PC'leri üzerinden kontrol edebiliyorlar.

Örneğin iTunes sayesinde iPhone'unuz, yazılımsal bir hata meydana geldiği için hiç açılmadığında telefonu DFU moduna alıp PC'ye bağlayarak iTunes üzerinden geri yükleme yaparak hayata döndürebiliyorsunuz. Benzer şekilde, bilgisayarınızdaki müzikleri ve filmleri doğrudan iPhone'a atabiliyorsunuz. 

Windows için iTunes, Microsoft Store'dan veya Apple'ın web sitesinden indirilebiliyor. Fakat indirme işlemi, internet hızınıza bağlı olarak değişen bir sürede tamamlanabiliyor.

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...