Tgrt Haber

Apple, iOS 17 beta 4 güncellemesini sundu: İşte yenilikler

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
27 Temmuz 2023 08:40 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 12:06
Apple, iOS 17 beta 4 güncellemesini sundu: İşte yenilikler

Apple, iOS 17 beta 4 sürümünü uygulama geliştiricileri için yayınladı. Yeni iPhone güncellemesi ağırlıklı olarak hata düzeltmelerine odaklanırken, çeşitli değişiklikleri de beraberinde getirdi.

Bu ayın ortalarında iOS 17​ public beta​ yazılımı ile kullanıcı karşısına çıkan teknoloji devi Apple​, iOS 17 beta 4 sürümünü de piyasaya sürdü.

iOS 17 public beta sürümü, geliştirici olmayan ve iOS 17'yi final sürümü yayınlanmadan önce deneyimlemek isteyen standart ev kullanıcılarına hitap ediyor. Bugün yayınlanan iOS 17 beta 4 sürümü ise, daha çok uygulama geliştiricilerini ilgilendiren birtakım güncellemelere ve hata düzeltmelerine ev sahipliği yapıyor.

iOS 17 Beta 4 ile gelen yenilikler

Apple’ın resmi internet sitesinde paylaştığım sürüm notlarına göre iOS 17 Beta 4 güncellemesi aşağıdaki değişiklikleri getiriyor:

  • Ayarlar bölümünde “Ana Ekran ve Uygulama Kitaplığı” için yeni simge
  • AirDrop aracılığıyla kişi paylaşımını etkinleştirmek ya da devre dışı bırakmak için yeni gizlilik seçeneği
  • iMessage’daki yeni uygulama simgeleri
  • Apple TV uzaktan kumandasında görsel ince ayarlar
  • Apple Music platformunda daha detaylı müzisyen ayrıntıları
  • Apple Music Crossfade ayarı
  • Home ve Podcasts uygulamasında yeni ekranlar
  • iMessage’daki dinamik galeri simgesi
  • Ayarlar menüsündeki Fitness bölümü
  • Bildirimleri Bekleme Modunda görüntüleme seçeneği

Yeni iPhone güncellemesi, Apple'ın Developer Beta Programı'na kayıtlı olan uygulama geliştiricileri için sunuldu. Güncellemeyi Ayarlar > Genel >YazılımGüncellemebölümüne giderek yükleyebilirsiniz.

Apple, iOS 17 Beta 4 güncellemesine ek olarak macOS Sonoma, watchOS 10, iPadOS 17 ve tvOS 17 için de yeni beta yazılımlarını piyasaya sürdü.

Apple tarafında her şey yolunda giderse ve bir aksilik çıkmazsa, iOS 17 final sürümü ile Eylül ayında karşımıza çıkacak. Tabii şirket Mac, Apple Watch, iPad ve Apple TV kullanıcılarını da unutmayacak. Bu cihazlar için en yeni işletim sistemlerini Eylül veya en geç Ekim ayında piyasaya sürecek.

Apple, iOS 16 işletim sistemini geçen sene Eylül ayında yayınlamıştı. Fakat macOS Ventura sürümünü Ekim'de kullanıma sunmuştu. Bu sene de aynı takvime bağlı kalacağı düşünülen şirket, yeni macOS güncellemesini 2023 Ekim ayında dağıtabilir.

Kaynak: MacRumors

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...