Tgrt Haber

'Ucuz iPhone' bekleyenlere kötü haber: SE rafa mı kalktı?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
21 Haziran 2023 12:44 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 12:45
Fotoğraf: iPhone SE

Apple, uygun fiyatlı akıllı telefon modeli olan iPhone SE serisini son olarak geçtiğimiz yıl yeniledi. Fakat iddialara göre iPhone SE 4 bir süre gelmeyecek.

Fotoğraf: iPhone SE

iPhone SE, yüksek fiyatları nedeniyle iPhone alamayanlar için Apple​'ın uygun fiyatlı bir alternatifi olarak karşımıza çıktı. "SE" kısaltması "Special Edition" (Özel Sürüm) anlamına geliyor.

Daha kompakt bir boyuta sahip olan iPhone SE serisiyle birlikte ABD'li teknoloji devi önceki iPhone modellerinden bazı özellikleri alarak daha uygun fiyatlı bir seçenek sunmayı amaçladı. Son olarak 2022 yılında 3. Nesil iPhone SE ile kullanıcı karşısına çıkan Apple, iddialara göre 'iPhone SE 4'ü bir süre bekletecek.

İPHONE SE 4, 2025'TEN ÖNCE GELMEYEBİLİR

MacRumors'un aktardığına göre, teknoloji analistleri Blayne Curtis ve Tom O'Malley, Apple'ın tedarik zincirinde çalışan şirketlerle yaptıkları görüşmeler neticesinde iPhone SE 4 modelinin 2024 yılında piyasaya sürülmeyeceğini belirtti. Analistler yeni SE'nin 2025'te veya daha sonra geleceğini düşünüyor.

İlk iPhone SE, 2016 yılında piyasaya sürüldü. Bu model, iPhone 5S'in tasarımını kullanarak, daha güncel donanım özelliklerini kullanıcılarına sunmaktaydı. Uygun fiyatlı ve küçük ekranlı bir telefon arayanlara hitap eden bu telefon A9 çipset, 12 megapiksel arka kamera, Touch ID parmak izi sensörü ve 4 inç ekran gibi özelliklere sahipti.

'Ucuz iPhone' bekleyenlere kötü haber: SE rafa mı kalktı?

Dört yıl aradan sonra ikinci nesil iPhone SE, Nisan 2020'de tanıtıldı. iPhone 8'in tasarımını temel alan bu model de daha güncel donanımlarla ve yazılımla donatılmıştı. A13 Bionic çipseti, 12 megapiksel arka kamerası, Touch ID parmak izi sensörü ve 4.7 inçlik Retina HD ekranıyla öne çıkıyordu.

4.7 inç Retina HD ekrana, iPhone 13'teki A15 Bionic işlemciye, 64 GB depolama alanına ve 12 megapiksel arka kameraya sahip olan üçüncü nesil iPhone SE ise 2022 yılında tanıtıldı. Önceki modeliyle arasında iki yıl bulunuyor.

Zaten yeni iPhone SE 4'ün 2024'ten önce piyasaya sürülmesi beklentiler arasında değildi. Gelen son haberler, cihazın 2024 sonrasına kaldığını gösteriyor. Öte yandan bir başka Apple analisti Ming-Chi Kuo​'ya göre dördüncü nesil iPhone SE, iPhone 14​'ün tasarımını benimseyecek ve 6.1 inç ekrana sahip olacak.

Kaynak: MacRumors, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...