Tgrt Haber

Milyonlarca iPhone risk altındaydı, Apple sorunu çözdü: Güvenlik açığını kapatan güncelleme yayınlandı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: zdnet
16 Aralık 2023 12:20 - Güncelleme : 16 Aralık 2023 12:22
Milyonlarca iPhone risk altındaydı, Apple sorunu çözdü: Güvenlik açığını kapatan güncelleme yayınlandı

Son birkaç aydır iPhone'ların güvenliğini riske atan 'Flipper Zero' için Apple harekete geçti. Milyonlarca cihazı etkileyebilecek güvenlik açığı kapatıldı. İşte detaylar.

iPhone​'lar, diğer rakipleriyle kıyaslandığında en güvenilir cihazlardan biri. Özellikle virüs veya kişisel bilgi çalınma gibi durumlar Apple​'ın telefon, tablet ve bilgisayarlarında neredeyse hiç görülmüyor.

Ancak son birkaç aydır 'Flipper Zero' isimli bir cihazın iPhone'ların güvenliğini riske atabilecek  yazılıma sahip olduğu keşfedildi. Teknoloji basınında yankı uyandıran bu açık, Apple'a yapılan eleştirilerin ardından nihayet düzeltildi. 

FLİPPER ZERO YAZILIMI İÇİN ÖNLEMLER ALINDI

Bilmeyenler için Flipper Zero, diğer elektronik cihazlarla etkileşime giren bir teknolojik ürün. RFID ve NFC etiketlerini, dijital erişim anahtarlarını, uzaktan kumandaları ve daha fazlasını taklit edebilirken, bunları aynı zamanda okuyup kopyalayabilmekte. İşte tüm bu özelliklere sahip olan cihazın, sahip olduğu kötü amaçlı yazılım​ yoluyla iPhone'lara sızabileceği keşfedildi. 

Milyonlarca iPhone risk altındaydı, Apple sorunu çözdü: Güvenlik açığını kapatan güncelleme yayınlandı

Xtreme'in üçüncü taraf donanım yazılımını çalıştıran Flipper Zero, çok sayıda Apple TV oluşturmak için bir BLE Spam uygulamasını kullanabilme potansiyeline sahip. iPhone'da cihazın kilitlmesinden klavyeye kadar müdahalelerde bulunarak DoS saldırısı gerçekleştirebilecek bu cihaz, önemli derecede güvenlik​ açığına sahip.

Neyse ki Apple, eleştirilerin ardından harekete geçti. Yakın zamanda iPhone için iOS 17.2 güncellemesini yayınlayan teknoloji devi, bu güncellemeyle birlikte Flipper Zero için güvenlik açığını kapattı.

ZDNET isimli kaynağa göre iOS 17.2 güncellemesinin bir an önce yüklenmesinde fayda var. Çünkü bu güncelleme olası bir saldırıya karşı iPhone'ları korumaya alacaktır.

Kaynak: zdnet
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...