Tgrt Haber

Apple M3 MacBook Air için çıkış tarihi sızdırıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
07 Aralık 2023 12:41 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 12:41
Apple M3 MacBook Air için çıkış tarihi sızdırıldı

Apple'ın, özellikle oyun performansı konusunda iddialı olduğu yeni nesil M3 serisi çipleri yakında MacBook Air'e geliyor. Ünlü teknoloji gazetecisi Mark Gurman, yeni Mac modeli için tarih verdi.

Apple​, yenilenen iPad modellerinin yanı sıra daha güçlü özelliklere sahip yeni nesil M3 MacBook Air​ modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şimdi yeni bir rapor, iki ürün serisinin olası lansman zaman çizelgesine dair ipuçlarını ortaya koydu.

Haber, ABD'li teknoloji devi firmanın, MacBook'ları ve iPad'leri aynı zamanlarda piyasaya sürmeyi planladığını iddia eden Bloomberg teknoloji yazarı Mark Gurman'dan geldi.

M3 MACBOOK AIR NE ZAMAN TANITILACAK?

Gurman'a göre Apple, yeni yılda M3 işlemcili 13 inç ve 15 inç MacBook Air modellerini kullanıcıları karşısına çıkaracak. Yanı sıra OLED ekranlı yeni iPad Pro​ ile birlikte, bir tanesi 12,9 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutuna sahip yenilenmiş iPad Air​ modellerini de piyasaya sürecek.

Gizmochina'nın haberine göre, Apple şu anda Mac ve iPad satışlarında bir düşüş yaşıyor, bu nedenle yeni duyuruların muhtemelen tüketicilerin bu ürünlere yönelik talebinde bir artışa yol açacağı tahmin ediliyor.

Bununla birlikte Apple, yeni gadget'ların yanı sıra yeni MacBook'larla birlikte piyasaya sürülmesi beklenen macOS 14.3 işletim sistemi güncellemesi üzerinde de çalışıyor.

M3 serisi Apple'ın ekim ayında gerçekleştirdiği "Scary Fast" başlıklı tanıtım lansmanında tanıtıldı. M3, M3 Pro ve M3 Max olmak üzere üç modele sahip seri, şu anda 24 inç iMac'e ile 14 ve 16 inç MacBook Pro'lara güç veriyor. Öte tarafta, iPhone üreticisi 2022'de MacBook Air'in tasarımını elden geçirmiş olsa da gelecek yılki M3 MacBook Air için ciddi bir değişiklik planlanmadığı konuşuluyor.

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...