Tgrt Haber

Gözler yaşlı... Apple ikonik iPhone modelini hurdaya gönderdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
06 Aralık 2023 10:37 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 10:38
Gözler yaşlı... Apple ikonik iPhone modelini hurdaya gönderdi

Apple, iPhone 15 ile birlikte iPhone tarihinde ilk kez ses açma / kapama tuşunu fiziksel eylem düğmesi ile değiştirirken, bir yandan da eskilerin izlerini silmeye devam ediyor. Son olarak, piyasadaki Touch ID'li tek modelin desteği sonlandırıldı.

Teknoloji devi Apple​, bugün orijinal iPhone SE modelini "eski" ve "modası geçmiş" ürünler listesine dahil etti. İlk iPhone SE modeli, Mart 2016'da piyasaya sürüldüğünden bu yana yedi yıl geçmiş durumda.

İlk çıkışının ardından iPhone SE, Eylül 2018'e kadar satışta kaldı ve bu nedenle Apple, ürünün son satışının üzerinden beş yıl geçtiği için bu modele "eski" statüsü verdi. Apple'ın politikasına göre, ürünler son satıştan beş yıl sonra "eski" olarak kabul edilir ve yedi yılın ardından ise "modası geçmiş" olarak işaretlenir.

MacRumors'un haberine göre, eski ürün statüsündeki cihazlar için Apple, parça bulunabilirse onarımları sunma sözü verirken, modası geçmiş ürünler için garanti kapsamında onarım hizmeti sunmuyor.

IPHONE SE, TOUCH ID​'Lİ TEK MODEL

iPhone SE serisi, hala Touch ID parmak izi sensörüne sahip tek iPhone olma özelliğini taşımakta. Bugüne kadar üç nesli piyasaya sürülen iPhone SE, en sonuncusu olan iPhone SE 3'ün Mart 2022'de tanıtılmasıyla dikkatleri çekmişti.

Apple aynı zamanda ikinci nesil 12.9 inç iPad Pro ve özel Mickey Solo3 Kablosuz kulaklıkları da eski ürünler listesine ekledi. Diğer taraftan, Powerbeats 2 ve Solo2 Kablosuz kulaklıklar ise modası geçmiş olarak nitelendirildi.

ESKİ MACBOOK'LAR DA AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Eylül ayında Apple, teknik servis desteği vermeyi sonlandırdığı ürünleri listesine üç model daha eklemişti. 2017 model 13 ve 15 inç MacBook Pro ile 2015 model 15 inç MacBook Pro modeli de iPhone SE ile aynı kaderi paylaştı. Kasım ayında ise iPhone 5C modeline destek vermeyi sonlandırmıştı.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...