Tgrt Haber

Apple popüler iOS uygulamasını kapatıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
14 Ağustos 2023 14:43 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 14:44
Apple popüler iOS uygulamasını kapatıyor

Apple kullanıcılarının film fragmanlarını ve ön izlemelerini takip etmesini sağlayan iTunes Movie Trailers uygulamasını kapatma kararı aldı. Hizmetteki özellikler Apple TV uygulamasında kullanılacak.

Akıllı telefon üreticileri kullanıcılarının günlük ihtiyaçları doğrultusunda yeni uygulamalar ve hizmetler geliştirirken, bir yandan da eski servislerini sonlandırabiliyor.

Özellikle Google bu konuda geniş bir geçmişe sahip. Gmail, Google Drive, AdSense gibi saymakla bitmeyecek kadar çok uygulamayı hayatımıza kazandıran Google'ın 150'den fazla da sonlandırılmış hizmeti bulunuyor.

Şimdi Apple​'dan da benzer bir hamle geldi. ABD'li teknoloji devi firma, kullanıcılarının film fragmanlarını ve ön izlemelerini görüntülemesini sağlayan "iTunes Movie Trailes" servisini kapatma kararı aldı. Bu hizmetteki özelliklerin ise artık Apple TV​ uygulamasıyla birlikte kullanılacağı açıklandı.

APPLE, İTUNES MOVİE TRAİLES UYGULAMASINI KAPATIYOR

Uygulamanın https://trailers.apple.com adresi üzerinden ulaşılabilen web sayfasına girmeye çalışıldığında, "Apple.com Trailers Uygulaması bir hatayla karşılaştı. Takıma bilgi verildi ve biz bunu araştırıyoruz." uyarısı karşılıyor.

İlk bakışta bu sıradan bir hata gibi görünüyor ve iTunes Movie Trailers'ın çok yakında yeniden aktif edileceği izlenimi bırakıyor. Fakat bu uyarının üstünde bulunan "Apple TV app is the new home of iTunes Movie Trailers" yani "iTunes Movie Trailers'in yeni durağı Apple TV uygulamasıdır" cümlesi, hizmetin sonlandırılacağını ortaya koyuyor.

iTunes Movie Trailers, ilk olarak 2011 yılında kullanıma sunulmuştu. Kullanıcılarının favori filmleriyle ilgili bilgi edinmelerini sağlarken, aynı zamanda fragmanlara ve ön izlemelere de ev sahipliği yapıyordu. Fakat IMDb gibi rakip hizmetler karşısında, tabiri caizse sönük kalan uygulama için yolun sonu geldi.

Şu anki aşamada yapmanız gereken bir işlem bulunmuyor. Zaten iTunes Movie Trailers ücretsiz bir uygulamaydı ve oldukça az bir kullanıcı sayısı olduğundan, muhtemelen kapatıldığı fark edilmeyecek bile.

Kaynak: The Verge

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...