Tgrt Haber

Apple Watch X ufukta göründü: Yepyeni bir tasarımla gelecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
14 Ağustos 2023 12:32 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 12:35
Görsel: Apple Watch Ultra

Apple, popüler akıllı saat serisinin 10. yılına özel Apple Watch X modelini tanıtacak. Yeni cihaz ile birlikte kordon tasarımı sil baştan yapılacak ve ekran tarafında da önemli iyileştirmeler bekleniyor.

Görsel: Apple Watch Ultra

Apple'ın, Apple Watchakıllı saat​ serisi 10. yılına yaklaştı. Daha önce iPhone'un 10. yılına özel tanıttığı iPhone X modeliyle akıllı telefonlarında yepyeni bir tasarıma geçen teknoloji devi, aynı stratejisini Apple Watch'ta da sürdüreceği ortaya çıktı.

MacRumors'un haberine göre, mevcut modellerdeki mekanik kordon bağlantısı, Apple Watch X modeliyle birlikte yerini manyetik sisteme bırakacak. Bu özellik sayesinde Apple, yuva tabanlı kordon sisteminin yol açtığı 'fazla alanı' saatten arındırarak, Watch X'i çok daha ince bir yapıda tasarlayabilecek.

Tabii saatin kalınlığı azalacağı için, daha büyük batarya ve ekran kullanılmasının da önü açılacak. Dolayısıyla Apple Watch X, mevcut Apple Watch modellerine kıyasla hem daha fazla pil kapasitesi sunacak, hem de daha büyük ekranıyla kullanıcılarının görüntüleme deneyimini bir tık öteye taşıyacak.

Karşılaştırmak gerekirse, Apple Watch Series 8'de 1,9 inçlik ekran ve 396 x 484 piksel çözünürlük bulunuyor. Bu kombinasyon bile bir akıllı saat için son derece yeterli olurken; Apple Watch X ile birlikte büyüyen ekran ve çözünürlük, kullanıcıların çok daha net ve detaylı görüntüler elde etmesini sağlayacak.

2024 VEYA 2025'TE GELEBİLİR

İddialarda yer alan bilgiye göre, Apple Watch X modeli ya 2024'te ya da 2025'te piyasaya sürülecek. Hatırlanacağı üzere Apple ilk modeli 2014 Eylül ayında, iPhone 6 serisiyle aynı etkinlikte tanıtmıştı. Fakat akıllı saatini 2015 Nisan ayında satışa sunmuştu.

Bu doğrultuda, Apple Watch X 2024 yılında tanıtılıp 2025'te piyasaya sürülebilir ya da tam tersi; 2024 veya 2025'te tanıtılıp o yıl içerisinde direkt olarak satışa sunulabilir.

Apple Watch X'ten önce Apple, Watch 9'a odaklanmış durumda. Şirket bu yıl gerçekleştireceği sonbahar etkinliğinde iPhone 15 serisiyle birlikte Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2'yi tanıtması bekleniyor.

Kaynak: MacRumors

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...