Tgrt Haber

Apple Vision Pro modelleri kendiliğinden kırılmaya başladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechRadar
23 Şubat 2024 17:25 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 17:26
Apple Vision Pro modelleri kendiliğinden kırılmaya başladı

Apple Vision Pro kullanıcıları, başlıklarını düşürmedikleri halde burun köprüsünden yukarıya doğru çatlaklar oluştuğunu belirtiyorlar.

Teknoloji devi Apple'ın şu anda yalnızca ABD'de satmakta olduğu Apple Vision Pro​ başlığı herhangi bir dış müdahale olmaksızın çatladığı iddiaları ile gündemde.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar, gözlüklerinde burun köprüsünden yukarıya doğru uzanan çatlaklar keşfettiklerini belirtiyorlar. Hepsi de Vision Pro'yu düşürmemelerine, çarpmamalarına veya hasar vermemelerine rağmen bu çatlakların oluştuğunu iddia ediyor.

Reddit kullanıcısı dornbirn, başlığını bir kenara koyup uyuduğunu ve uyandıktan sonra da cihazın burun köprüsünden yukarıya doğu büyük bir çatlak​ oluştuğunu keşfettiğini belirtti. Kullanıcının paylaştığı fotoğrafta da bu iddia doğrulanıyor.

Apple Vision Pro modelleri kendiliğinde kırılmaya başladı - 1. Resim

Aynı sorundan muzdarip olduğunu belirten başka kullanıcılar da paylaştığı fotoğraflarla çatlağı gösteriyorlar. Her çatlağın aynı görünmesi ve başlık kullanılmadığı zamanlarda ortaya çıkması, bunun kullanıcı hatasından ziyade bir tür üretim sorunu olduğunu gösteriyor.

PEKİ VİSİON PRO EKRANLARI NEDEN ÇATLIYOR?

Şu an için akla gelen en iyi tahmin, başlığın şarj olurken ısınması ve kapak nedeniyle bu ısının çabuk dağılamaması. Dış ekran​ ısındıkça genişliyor ve muhtemelen de iç katmanlardan biri dış katmandan daha hızlı genişleyerek gerginliğe neden oluyor. Bunun sonucunda da ekranda çatlama yaşanıyor.

Burun köprüsü kısmının cihazdaki en karmaşık kavisli tasarıma sahip alan olduğu göz önüne alındığında, gerilimin en yüksek olduğu yerin burası olması mantıklı. Yani ekran daha fazla gerilime dayanamadığında büyük olasılıkla buradan çatlama yaptığı tahmin ediliyor.

Tabii Apple'dan gelecek açıklamayla birlikte gerçek ortaya çıkacaktır.

Kaynak: TechRadar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...