Tgrt Haber

Apple vitesi artırdı: iPhone 16 ile bir ilki gerçekleştirecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
27 Eylül 2023 12:19 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 12:38
Apple vitesi artırdı: iPhone 16 ile bir ilki gerçekleştirecek

iPhone 15 serisinin tanıtılmasıyla birlikte gelecek yılın iPhone modelleri hakkında ilk iddialar gelmeye başladı. Son gelen haberlere göre iPhone 16 serisinde, kapasitif bir Capture Düğmesi kullanılacak. Ayrıca kamera tarafında da birkaç değişiklik bekleniyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple​, son olarak iPhone​ 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde kullandığı, özelleştirilebilen 'Eylem Düğmesi' ile dikkatleri çekti. Ancak şimdiye kadar sızan bilgilere göre, gelecek yılın iPhone 16​ serisinde çok ilginç bir özellik yer alacak: "Capture Düğmesi"

İPHONE 16 İLE 'CAPTURE DÜĞMESİ' DÖNEMİ

MacRumors sitesi tarafından ortaya atılan bu iddia, Apple'ın iPhone tasarımında bir ilki gerçekleştirmeye hazırlandığını gösteriyor. Şu ana kadar hiçbir iPhone'da kullanılmayan Capture Düğmesi, iPhone 16'nın sağ tarafındaki çerçevede yer alacak. Ve güç düğmesi ile hemen aynı konumda, biraz aşağıda olacak.

Yeni Capture Düğmesinin işlevi ise hala net değil. Ancak iPhone SE modelindeki Ana Ekran Düğmesi gibi çalışması bekleniyor. Yani, fiziksel bir düğmeye basıyormuş gibi hissettirecek. Ayrıca Capture Düğmesi, kuvvet sensörüne de sahip olacak, bu da düğmede daha fazla işlevselliğin önünü açacak.

Belirtmekte fayda var ki, Apple'ın Eylem Düğmesi​ yalnızca üst düzey iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde bulunurken, Capture Düğmesi ise iPhone 16 serisinin tüm modellerinde yer alacak. Yani, standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modelleri de bu yenilikten mahrum kalmayacak.

KAMERADA DEĞİŞİKLİK

Bu bilgilere ek olarak, iPhone 16 serisinde kapasitif bir Eylem Düğmesi bulunacağı da tahmin ediliyor. "Project Atlas" kod adıyla bilinen bu buton, Captura Düğmesi ile hemen aynı tasarıma sahip olacak.

İddialarda yer alan bir başka bilgiye göre, iPhone 16'nın iPhone 12 gibi dikey kamera düzenine sahip olması bekleniyor. Ayrıca iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max sırasıyla 6.3 inç ve 6.9 inç ekranlara sahip olacak. Yani 15 Pro'lardan öncekilerden 0.2 inç daha büyük olacak.

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...