Tgrt Haber

iPhone yıllar sonra yeni özellikle güncelleniyor: iOS 17 ile arama reddetme butonu değişiyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
10 Ağustos 2023 16:51 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 10:12
iPhone yıllar sonra yeni özellikle güncelleniyor: iOS 17 ile arama reddetme butonu değişiyor

Apple, iPhone'un yıllardır sabit kalan arama ekranında yeni bir değişikliğe gidiyor. iOS 17 ile kişi fotoğrafı ve daha birçok yenilik gelirken, arama butonu da değişiyor. İşte ilk görüntüler.

iOS 17​'nin duyurulmasının üzerinden iki aydan fazla zaman geçti. Apple​, hem geliştirici hem de genel beta sürümlerini desteklenen modellere yayınladı ve yayınlamaya da devam ediyor.

Bununla birlikte iOS 17 için yeni değişiklikler de gözlerden kaçmıyor. Beta sürümde sık sık değişiklikler gözlemlenirken, arama işlevi için yapılan güncelleme de bunlardan biri.

ARAMA BUTONUNUN YERİ DEĞİŞİYOR

Son iOS 17 beta sürümü ile Apple, arama butonunun yerini değiştirdi. iOS 16'da diğer butonların en alt kısmında konumlandırılan arama reddetme butonu, iOS 17 ile ekranın sağ alt kısmına yerleştirildi.

1. fotoğraf eski/ 2. fotoğraf yeni
1. foto eski/2.foto yeni tasarım

 

LOG'un haberine göre Apple bu adımı iOS 17’ye eklediği çağır ekranına kişilerin fotoğrafını yerleştirme özelliği için atıyor, bu sayede ekranda daha fazla boşluk elde edilebiliyor.

Teknoloji devi, bahsedilen özelliğe “Kişi Posteri” adını veriyor ve bu konuda kendisi şunları aktarıyor:

“Kendinizi arkadaşlarınıza ve ailenize ifade ederken, özelleştirilmiş Kişi Posteri kullanın. En sevdiğiniz fotoğrafınız veya Memoji’nizi kullanarak bir poster oluşturun, tercih ettiğiniz fontla eşleştirin. Ardından posterinizin göze çarpması için biraz renklendirin.

Bu yeni görsel kimlik, kişi kartınızın bir parçası olduğundan iletişim kurduğunuzda ve paylaşım yaptığınızda onu görüntüleyebiliyorsunuz.” 

Derleme: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...