Tgrt Haber

Apple, Windows için iTunes'u kapatıyor: Peki şimdi ne olacak?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
08 Şubat 2024 13:31 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 13:31
Apple, Windows için iTunes'u kapatıyor: Peki şimdi ne olacak?

Apple, Windows PC'lerdeki iTunes programını kapatıyor. Yerine ise resmi Apple Müzik, Apple TV ve Apple Aygıtları uygulamaları geçecek.

Apple​, Windows​ işletim sistemi için uzun süredir test ettiği Apple​ Müzik, Apple​ TV ve Apple​ Aygıtları uygulamalarını resmi olarak kullanıma sundu. Bu gelişmeyle birlikte iPhone ve iPad kullanıcılarına yıllardır hizmet veren iTunes uygulaması kapatıldı.

Bu üç program, ‌Apple'ın servislerinin Mac'lerdeki çalışma biçimine benzer şekilde PC'deki iTunes'u birden fazla platforma bölme çabasının bir parçası olarak çıktı.

Artık Windows​ 10 ve üzeri işletim sistemi sürümünü kullanan PC sahipleri, Apple​ Müzik ve Apple​ TV'deki içeriklerine erişmek ve iPhone gibi cihazlarını bilgisayardan yönetmek için bu uygulamaları kullanacaklar.

Bağımsız Apple​ Müzik, Apple​ Aygıtları ve Apple​ TV uygulamaları Ocak 2023'te ön izleme olarak kullanıma sunulmuştu. Apple​ o tarihten bu yana düzenli güncellemeler yayınlamayı ihmal etmiyordu. Bugün itibarıyla da üç Windows​ uygulaması "ön izleme" sürümünden çıkartıldı.

MÜZİK VE TV İÇERİKLERİ AYRI UYGULAMALARDA

‌Apple Müzik uygulaması, Windows​ kullanıcılarına iTunes Store'dan satın aldıkları ürünler de dahil olmak üzere iTunes arşivlerindeki müzikleri dinleme ve yönetme imkanı verirken, Apple​ TV‌ uygulaması kullanıcıların iTunes'taki film ve TV dizilerini izlemesine ve yönetmesine olanak tanıyor.

Her iki uygulama da Apple​'ın yayın hizmetleri olan "Apple Müzik" ve "Apple TV+"a erişim sağlıyor.

Apple, Windows için iTunes'u kapatıyor: Peki şimdi ne olacak? - 1. Resim

İPHONE'U PC'DEN YÖNETMEK İÇİN ÖZEL UYGULAMA

Apple​ Aygıtları uygulaması ise bilgisayar sahiplerinin iPhone'larını ve iPad'lerini güncellemelerine, yedeklemelerine, geri yüklemelerine ve yönetmelerine ve bilgisayarlarındaki içerikleri senkronize etmelerine olanak sağlamak için tasarlandı.

Apple, Windows için iTunes'u kapatıyor: Peki şimdi ne olacak? - 2. Resim

EN AZ WİNDOWS​ 10 GEREKİYOR

Bağımsız uygulamaları kullanmak için en az Windows​ 10 işletim sistemi sürümüne sahip olmak gerekiyor. Ayrıca iTunes'tan geçiş yapmak için üç uygulamanın da bilgisayarda yüklü olması zorunlu tutuluyor. iTunes arşivi, ‌Apple Music‌ ve ‌Apple TV‌ uygulamaları tarafından kullanıldığı için silinmemesi gerektiği belirtiliyor.

Kaynak: MacRumors
Sonraki Haber Yükleniyor...