Tgrt Haber

Apple'dan kullanıcılara kolaylık: Güncellemede büyük sorunu çözüyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: appleinsider.com
16 Ekim 2023 12:31 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 12:32
Apple'dan kullanıcılara kolaylık: Güncellemede büyük sorunu çözüyor

Apple, satış için mağazada bekleyen kutusu açılmamış iPhone'ları otomatik olarak güncelleyeceği yeni sistemi 2023'ün sonuna kadar hayata geçirecek. Kullanıcılar, telefonu alır almaz yazılım güncellemesiyle uğraşmak zorunda kalmayacaklar.

Teknoloji devi Apple​, akıllı telefon alıcılarını büyük bir dertten kurtarıyor. Şirket, henüz kutusu açılmamış iPhone​'ların işletim sistemini güncellemek için özel bir sistem geliştirdi. Bu yenilik, müşterileri, cihazlarını alır almaz yazılım güncellemesi​ yapma derdinden kurtaracak.

Genellikle, yeni bir akıllı telefonun kutusunu açtığınızda ilk adım, cihazın kurulması ve yazılım güncellemelerinin yapılması olur. Ancak Apple, bu süreci çok daha kullanıcı dostu bir şekilde değiştirmeyi hedefliyor.

Bloomberg'in ünlü teknoloji yazarlarından Mark Gurman​'ın "Power On" bülteninde yer alan bilgilere göre, Apple'ın yeni sistemi, mağaza çalışanlarının kutusu açılmamış iPhone'ları güncellemeleri için kullanabilecekleri bir "ped benzeri cihazdan" oluşuyor. Bu ped, iPhone kutularını kablosuz olarak algılayarak cihazı açıyor, yazılım güncellemesini uyguluyor ve ardından cihazı kapatıyor.

İPHONE 15'TEN SONRA BU SİSTEME İHTİYAÇ ARTTI

Apple, iPhone 15 serisiyle beraber iOS 17​ güncellemesini de yayınladı. Ancak yeni iPhone'lar, sipariş veren müşterilere ulaşmadan önce şirket, iOS 17.0.1'i yayınlayarak çeşitli yazılım hatalarını gidermişti. Telefonu satın alanların bu sürümü kurulum aşamasında yüklemesi gerekiyordu.

Dolayısıyla kullanıcıları bu tarz sorunlardan kurtaracak bir sisteme ihtiyaç vardı.

Bloomberg'in raporuna göre Apple, 2023'ün sonuna kadar Apple Store'larda hayata geçirmeyi planlıyor. Bu da demek oluyor ki, müşteriler yakın bir gelecekte, akıllı telefonlarını alır almaz güncellemeleri yükleyerek cihazlarını sorunsuz bir şekilde kullanabilecekler.

Öte yandan şu anda sadece iPhone modelleri için konuşulsa da, gelecekte MacBook, iPad ve Apple Watch dahil diğer Apple ürünlerinde de uygulanmaya başlayabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: appleinsider.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...