Tgrt Haber

Apple'dan 'reçete' şartı: Vision Pro'yu herkes alamayacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
07 Temmuz 2023 16:58 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 16:58
Apple'dan 'reçete' şartı: Vision Pro'yu herkes alamayacak

Apple Vision Pro'nun randevu sistemiyle satışının yapılacağı ve gerektiğinde kullanıcılardan gözlük reçetelerinin isteneceği bildirildi.

Bloomberg'in haberine göre Apple​, 3.499 dolarlık Vision Pro​ gözlüğünü randevu sistemiyle satmayı planlıyor. Şirketin gözlüğü başlangıçta Los Angeles ve New York gibi ABD​'nin belli yerlerinde satışa sunacağı belirtildi.

Vision Pro satışa çıktıktan sonra, kullanıcılar öncelikle cihazı satın almak için Apple'dan randevu alacak. Randevu saati ve günü geldiğinde müşteriler Apple Store'da Vision Pro için ayrılmış özel alanlarda cihazın gözlerine uyum sağlayıp sağlamadığını test edecek. Gerektiğinde mağaza çalışanları, müşteriden gözlük reçetesini de isteyecek.

Bloomberg'e göre Apple, stokta yüzlerce veya binlerce lens bulunduracak. Böylece, satın alacak olan müşterinin gözlük reçetesindeki bilgilere göre, Vision Pro'da hangi lensi kullanması gerektiğine karar verilecek.

2024'ÜN SONUNDA AVRUPA'YA GELECEK

Bloomberg'den Mark Gurman, gelecek yılın başlarında ABD'de piyasaya sürülecek olan gözlüğün 2024'ün sonlarına kadar diğer ülkelerde satışa sunulmayacağını belirtti.

Apple, Vision Pro'yu ABD'de piyasaya sürdükten sonra, ilerleyen süreçte İngiltere ve Kanada'da satışa sunacak. Şirket daha sonra Asya ve Avrupa bölgesindeki ülkelerde de kademeli olarak satışına başlayacak. Fakat cihazın en az 2025 yılına kadar üçüncü taraf perakendecilere gelmeyeceği belirtiliyor.

Apple ayrıca Vision Pro için bazı ek aksesuarlar tasarlıyor. Örneğin, kafası ve vücut ölçüleri daha küçük olan kullanıcıların gözlüğü uzun süre kullanmalarına yardımcı olmak için ayrı bir kafa kayışı üretileceği bildirildi. Öte yandan Vision Pro'nun harici pilini taşıyabilmek için de omuz çantası geliştirildiği öne sürüldü.

APPLE WATCH DA RANDEVUYLA SATILMIŞTI

Apple'ın 2015 yılında piyasaya sürdüğü ilk Apple Watch modeli de randevuyla satılmıştı. Ardından sonraki modeller randevusuz bir şekilde raflardaki yerini almıştı.

Bu arada Apple, Vision Pro için ilk yılda 1 milyon satış hedefi ortaya koymuştu. Fakat üretimdeki sorunları nedeniyle bu hedefini 400 bine indirmişti. Son gelen haberlere göre bu sayı 150 bin olarak revize edildi.

Kaynak: The Verge, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...