Tgrt Haber

Apple'dan yeni güncelleme: Siri artık tek dile mahkum değil

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
13 Temmuz 2023 13:06 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 12:18
Apple'dan yeni güncelleme: Siri artık tek dile mahkum değil

iOS 17'nin herkese açık beta sürümü yayınlandı. Bu güncellemeyle birlikte Apple'ın sesli asistanı Siri artık aynı anda birden fazla dilde konuşabiliyor.

Apple​, Çarşamba günü iOS 17​, iPadOS 17ve macOS Sonoma'nın ilk halka açık (public) beta sürümlerini yayınladı. Bu güncellemelerle birlikte şirket, tam sayfa ekran görüntüsü alma yeteneğini ve çift SIM kullananlar için özelleştirme seçenekleri dahil olmak üzere birçok yeniliği sundu. Gelen yenilikler arasında, Siri​ kullanıcılarını ilgilendiren bir özellik de bulunuyor.

SİRİ'YE ÇİFT DİL DESTEĞİ GELDİ

Apple'ın sesli asistanı, artık aynı anda iki farklı dilde sorular sorma imkanı tanıyacak. Özellikle Hindistan gibi birden fazla dilin konuşulduğu ülkelerdeki kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak olan bu özellik ile, İngilizce ve Hintçe dilleri karıştırılabilecek.

Ayrıca, kullanıcılar İngilizce'yi Telegu, Punjabi, Kannada veya Marathi dilleriyle de karıştırabilecekler. Bu özellik diğer dilleri desteklemiyor, örneğin aynı anda İngilizce ve Türkçe kullanılamıyor. Fakat bu bir beta özelliği olduğu için, iOS 17'nin stabil sürümü yayınlandığında farklı dillerin de desteklenmesi bekleniyor.

Apple'dan yeni güncelleme: Siri artık tek dile mahkum değil

APPLE'A 'GEÇ KALDI' ELEŞTİRİSİ

Çift dili konuşma özelliği Siri'nin rakiplerinde de bulunuyor. Örneğin Google, 2018 yılında Google Asistan'a aynı anda birden fazla dilde konuşabilme yeteneği kazandırmıştı. Aynı zamanda Amazon da sesli asistanı Alexa için bu özelliği 2019 yılında getirmişti. Fakat Apple'ın ise bu konuda geç kaldığı belirtiliyor.

iOS 17 beta sürümüyle gelen diğer yenilikleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Tamil, Telugu, Kannada ve Malayalam için çeviri desteği
  • iOS 17, iPadOS 17 ve macOS Sonoma'da e-posta yerine telefon numarası ile Apple ID'de oturum açılabilecek.
  • FaceTime ve WhatsApp aramaları da dahil olmak üzere arama geçmişi bölümünde 2.000'e kadar arama gösterilecek.
  • iPad'de mesajları bilinen ve bilinmeyen gönderenlere göre filtrelemek mümkün.
  • Web sitelerinde tam sayfa ekran görüntüsü alma.
  • Çift SIM kullananlar, Mesajlar uygulamasında seçili SIM kartını değiştirebilecek.

Kaynak: TechCrunch

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: TechCrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...