Tgrt Haber

Apple'dan zırh gibi akıllı saat: Apple Watch Ultra 2 tanıtıldı, işte özellikleri ve fiyatı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
12 Eylül 2023 20:29 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 22:50
Apple'dan zırh gibi akıllı saat: Apple Watch Ultra 2 tanıtıldı, işte özellikleri ve fiyatı

Wonderlust etkinliği kapsamında yeni ürünlerini tanıtan Apple, amiral gemisi akıllı saati Apple Watch Ultra modelini tanıttı. İşte saatin özellikleri ve tüm detayları...

Apple​'ın Wonderlust etkinliği kısa süre önce başladı. Etkinliğe yeni akıllı saatleri ile giriş yapan teknoloji devi, Watch 9 serisinin hemen akabinde Apple Watch Ultra 2 modelini de tanıttı.

Şirketin en üst düzey akıllı saati olan Apple Watch Ultra, şık, yüksek ve sağlam yapısıyla dikkatleri  üzerine çekiyor. Peki özellikleri neler?

APPLE WATCH ULTRA 2 SAHNEDE

Teknik açıdan Watch Ultra 2, Yeni S9 SiP ile geliyor. Ayrıca Double Tap özelliği desteklenirken, ekrana  Siri'yi ve Ultra Geniş Bant'ı da getiriyor. Ekrandan bahsetmişken akıllı saatin  3000 nit parlaklığı desteklediğini de belirtelim.

Apple'dan zırh gibi akıllı saat: Apple Watch Ultra 2 tanıtıldı, işte özellikleri ve fiyatı

Apple Watch Ultra 2, orijinal Apple Watch Ultra'da kullanılan S8 çipinden %60 daha fazla transistöre sahip ve %30 daha hızlı olan S9 çipini kullanıyor. Apple'a göre S9 çipi, sinirsel görevleri 2 kata kadar hızlandırabilen dört çekirdekli bir sinir motoruna da sahip.

Öte yandan Watch Ultra 2, iPhone'u  bulmak için Apple Watch Ultra'yı kullanmayı kolaylaştıran yeni bir ikinci nesil ultra geniş bant çipi kullanıyor ve aynı zamanda hassas aramayı da destekliyor.

YENİ PARMAKLA TIKLAMA HAREKETİ

Yeni akıllı saatin bir başka özelliği ise iki parmakla tıklama desteği. İşaret parmağı ve başparmağı aynı anda tıklatarak çağrıları yanıtlama, çağrıları sonlandırma, alarmları duraklatma, müzik çalma veya duraklatma vb. işlemler gerçekleştirilebilecek.

Apple'dan zırh gibi akıllı saat: Apple Watch Ultra 2 tanıtıldı, işte özellikleri ve fiyatı

Görünüm açısından Watch 2 Ultra aynı kaldı. Tıpkı ilk serideki gibi sağlam bir kasası bulunuyor ve bu kasa %95 oranında geri dönüştürülmüş titanyum ile yapıldı. Ayrıca bu saate;  yeni bir Modüler Ultra saat yüzü var ve ortam ışığı sensörü sayesinde Gece Modu artık karanlıkta otomatik olarak açılıyor. Ek olarak, Depth uygulaması artık her seansın günlüğünü fitness uygulamasına kaydediyor.

Apple Watch Ultra 2'nin pil ömrü 36 saat, düşük güç modunda ise bu 72 saatti buluyor.

APPLE WATCH ULTRA 2 FİYATI

Apple'ın en iddialı olan akıllı saati Watch 2 Ultra'nın fiyatı 799 dolar olarak açıklandı. Satışları 22 Eylül'de başlayacak.

 

GÜNCELLENİYOR...

Kaynak: macrumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...