Tgrt Haber

Apple'ın eski çalışanı açıkladı: iPhone'a 'tüm uygulamaları kapat' butonu neden gelmiyor?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
22 May 2023 10:38 - Güncelleme : 22 May 2023 10:46
Apple'ın eski çalışanı açıkladı: iPhone'a 'tüm uygulamaları kapat' butonu neden gelmiyor?

Android telefonlarda arka plandaki uygulamaları toplu halde kapatmak mümkünken iPhone'da neden bu özellik yok? Yıllardır merak edilen bu soruyu Apple'ın eski çalışanı açıkladı.

Daha önce Apple'da çalışmış bir iOS​ geliştiricisi, iPhone ve iPad​'lerde arka planda açık olan uygulamaları toplu halde tek tuşla kapatmayı sağlayan bir özellik olmamasının sebebini açıkladı.

Android'de yıllardır var olan 'tüm uygulamaları sonlandırma' butonu sayesinde kullanıcı, arka planda açık durumda olan uygulamaları tek tek sonlandırmakla uğraşmak yerine tek tuşla hepsini birden sonlandırabiliyor. Ancak, ufak bir yazılım güncellemesiyle eklenebilecek bu özellik yıllardır iPhone'da yok. 

İPHONE BUNA GEREK DUYMUYOR

Vinnie rumuzlu eski Apple çalışanına göre, ABD'li teknoloji devi 'tüm uygulamaları kapat' butonunu hiçbir zaman iPhone'a getirmeyecek. Sebebi ise, iOS'un buna gerek olmayacak şekilde tasarlanması.

Vinnie, iPhone'da arka plana atılmış uygulamalar otomatik olarak askıya alındığı için zorla kapatılması gerekmediğini söyledi. Apple'ın da bunu istemediğini belirten Vinnie tweetinde şu bilgiyi paylaştı:

"Apple'da çalışırken, belgeler, askıya alınmış durumda olduklarından performansı artırmak için uygulamaların zorla kapatılması gerekmediğine dair net bir noktaya değindi. Apple, uygulamalarınızı kapatmaya zorlamanızı istemiyor. Muhtemelen birkaç nedeni vardır. Nedenlerinden biri, onları açık tutmanın, bir sonraki açışınızda daha hızlı başlamalarına izin vermesidir. Bu da daha hızlı hissetme/daha iyi bir deneyim oluşturur."

https://twitter.com/VinnieiOS/status/1660064694412148737

İOS 17 UFUKTA

iOS 17 ile birlikte gelecek başlıcak yenilik; 'Hey Siri' devrinin sona ermesi olacak. Kullanıcılar artık sadece 'Siri' diyerek sesli asistanla konuşabilecek. Öte yandan kilit ekranı için daha fazla özelleştirme seçeneği, Apple Music şarkı sözlerinin kilit ekranında görünebilir olması gibi birçok özellik yeni işletim sistemiyle hayata geçecek.

Bu arada iPhone XS üzeri ve iPhone SE 2020 dahil tüm iPhone modelleri iOS 17 alacak. iPhone 8'dan önceki modeller ise güncellemeyi yükleyemeyecekler.

Kaynak: Vinnie - Twitter

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...