Tgrt Haber

Baldur's Gate 3 Xbox sürümü çıktı: Fiyatı ne kadar?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
08 Aralık 2023 11:11 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 11:12
Baldur's Gate 3 Xbox sürümü çıktı: Fiyatı ne kadar?

Baldur's Gate 3 geliştiricisi, Xbox Series S'teki optimizasyon sorunlarını çözmesinin ardından oyunun Xbox sürümünü piyasaya sürdüğünü açıkladı.

Larian Studios, Baldur’s Gate 3'ün heyecanla beklenen Xbox Series X|S sürümünü duyurdu. Haber, oyunun 2023 The Game Awards töreninde Yılın Oyunu ödülünü kazanmasının hemen ardından geldi.

Baldur’s Gate 3, artık Microsoft Store üzerinden 1.300,00 TL karşılığında Xbox Series X|S kullanıcıları için indirilebilir durumda. Oyunun ABD'deki fiyatı ise 69,99 dolar yani yaklaşık 2 bin 30 TL'ye denk geliyor. Ancak Larian Studios Türkiye'ye özel fiyatlandırma yaptığından, Türkiye'deki kullanıcılar bu fiyatı ödemeyecek.

Oyun, 3 Ağustos 2023'te piyasaya sürülmüş ve başlangıçta sadece Windows platformunda mevcut olmuştu. Bir ay sonra PlayStation 5​ için, aynı ay içinde ise macOS​ için kullanıma sunulmuştu.

BALDUR'S GATE 3 XBOX SERIES X|S'E NEDEN GEÇ GELDİ?

Larian Studios'un başlıca zorluklarından biri, Baldur’s Gate 3'ün bölünmüş ekran işbirliği oyun modunu Xbox Series S üzerinde çalıştırmakta yaşandı. Xbox Series S, Xbox Series serisinin daha güçlü modeli olan Xbox Series X'e kıyasla daha az güce sahip olduğundan, oyun geliştirici bu konsolda sorunsuz bir deneyim sunmakta zorlandı. Ancak şirket, bu zorluğu aşarak Xbox Series X|S için oyunu kullanıma sundu.

Baldur’s Gate 3, şu anda oyun dünyasının en popüler oyunlarından biri olarak öne çıkıyor. Lairan Studios'un açıklamasına göre, oyunu 1.3 milyon oyuncunun tamamladığı bilgisi verildi. Xbox Series X|S için kullanıma sunulmasıyla birlikte, bu sayının daha da artması bekleniyor. Oyun severler, bu epik RPG deneyimini artık Xbox platformunda yaşayabilecekler.

Kaynak: SamMobile
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...