Tgrt Haber

Bayraktar TB2 KEMANKEŞ'i ateşledi, ilk görev tamamlandı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
15 Haziran 2023 18:05 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 18:10

Türkiye'nin yerli geliştirdiği KEMANKEŞ Mini Akıllı Seyir Füzesi, Keşan’da Bayraktar TB2 ile gerçekleştirilen ilk atış testinden başarıyla geçti.

Milli ve özgün sistemlerle geliştirilen insansız hava araçlarının atış testleri sürüyor. Bayraktar TB2​, AKINCI gibi hava platformlarına entegre edilen yerli füzelerin testlerinde de başarıya ulaşılıyor.

İLK ATIŞ TESTİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ

Bayraktar TB2 SİHA’ya entegre edilen KEMANKEŞ Mini Akıllı Seyir Füzesi de Keşan’da icra edilen motorlu ilk atış testini başarıyla tamamladı. Atış testini gerçekleştirmek üzere 14 Haziran Çarşamba, Keşan’da bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalanarak test için belirlenen hedefe yol alan Bayraktar TB2, 20 kilometre mesafeden KEMANKEŞ’i ateşledi. Milli olarak geliştirilen jet motoruyla yüksek süratte 33 kilometre yol alan mini akıllı seyir füzesi belirlenen hedef bölgeye ulaşarak görevi gerçekleştirdi.

İLK KEZ TEKNOFEST'TE SERGİLENDİ

Stratejik hedeflere karşı kullanılmak üzere Baykartarafından milli ve özgün olarak geliştirilen mini akıllı seyir füzesi KEMANKEŞ, 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda Teknofest 2023 kapsamında ilk kez halka açık bir şekilde sergilendi. KEMANKEŞ, adını attığı okla en zorlu şartta dahi hedefi tam isabetle vuran tarihimizdeki okçulardan alıyor.

YENİ VURUCU GÜÇ

KEMANKEŞ, Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar AKINCI TİHA, Bayraktar TB2 SİHA​ ve Bayraktar TB3 SİHA’ya entegre edilerek görev yapabilecek. Yaklaşık 1 saat havada kalabilenmini akıllı seyir füzesi, sahip olduğu jet motoru sayesinde süratle yol alarak düşman hattı gerisindekien riskli hedeflere karşı etkinlik gösterebilecek.

Bayraktar TB2 KEMANKEŞ'i ateşledi, ilk görev tamamlandı

200+ kilometre görev menziline sahip KEMANKEŞ, yapay zekâ destekli optik güdüm sistemi sayesinde hedefini tanıyarak zorlu hava şartlarında dahi tam isabetle imha kabiliyetine sahip olacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Metin özkan15 Haziran 2023 21:28

Süper mükemmel

Sonraki Haber Yükleniyor...