Bilim insanlarından şaşırtan 'Uranüs' açıklaması: Anlamadığımız şeyler oluyor
Bilim insanları, son yaptığı çalışmalara göre Uranüs'ün uydularında okyanuslar olabileceğini düşünüyor.
Güneş sistemindeki 8 gezegenden biri olan Uranüs'ün etrafında dönen en az 27 uydusu bulunuyor. Yapılan yeni bir araştırmaya göre; Uranüs'ün en büyük 4 uydusunda buz kabukları var. Asıl ilginç olansa bu buz kabuklarının altındaki okyanus tabakası. Bilim insanları bu ihtimali şu an için çok güçlü olarak görüyor.
Journal of Geophysical Research: Planets bilimsel dergisinde yer alan habere göre; NASA'nın 1977'de fırlattığı Voyager 2'nin verileri tekrar incelendi ve Titania'nın iç ısısını koruduğu görüldü. Yani aslında bu şekilde iç okyanus donmamış olabilir.
Bilim insanları bile anlamadı
Araştırmacılar bunun özellikle Titania ve Oberon için muhtemel göründüğünü, hatta bu uydulardaki okyanusların potansiyel itibarıyla yaşanabilirliği destekleyecek kadar sıcak olabileceğini söyledi. Ancak diğer uydular ısıyı tutmak için biraz küçük kalıyor.
Çalışmanın ortak yazarı Julie Castillo-Rogez, "Konu cüce gezegenler ve uydular gibi küçük cisimler olduğunda, gezegen bilimciler daha önce Ceres ve Plüton cüce gezegenleri ve Satürn'ün uydusu Mimas da dahil birkaç beklenmedik yerde okyanuslara dair kanıtlar bulmuştu" dedi.