Tgrt Haber

Bill Gates, Google ve Amazon'u uyardı: Yapay zeka sonunuzu getirebilir

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
24 May 2023 11:20 - Güncelleme : 24 May 2023 12:01
Bill Gates, Google ve Amazon'u uyardı: Yapay zeka sonunuzu getirebilir

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, dünyaca ünlü Google ve Amazon gibi şirketlere uyarıda bulundu. Gates, ilerleyen yıllardan yapay zekanın bu şirketlerin sonunu getirebileceğini söyledi.

Teknolojinin akıl almaz seviyelere gelmesiyle ortaya çıkan yapay zeka, artık günümüzde her alanda kullanılmaya başlandı. Bu durumu bazı çevreler olumlu karşılasa da bu gelişmelere uyum sağlamayan bazı şirketlerin sonunu getireceği uyarılarını yapanlar da var. Microsoft​'un kurucusu Bill Gates de bu uyarıları yapan insanlardan biri...  Gates, insanlar için bazı görevleri yerine getirebilecek kişisel dijital asistanı geliştirecek şirketin yüksek ihtimalle yapay zeka yarışını kazanacağını söyledi.

"ASLA ARAMA MOTORUNA GİTMEYECEKSİNİZ"

Bu teknolojinin kullanıcıların davranışını kökten değiştirebileceğini ifade eden Gates, "Kişisel asistanı kim kazanırsa kazansın bu büyük bir şey olacak. Çünkü bir daha asla arama motoruna gitmeyeceksiniz. Bir daha asla Amazon'a gitmeyeceksiniz" dedi.

Gates yapay zekalı asistanın kullanıcıların ihtiyaçlarıyla alışkanlıklarını anlayabileceğini ve okumaya zaman kalmayan şeyleri öğrenmesini sağlayacağını savundu.

Yapay zeka yarışında dev şirketlerin kazanabileceği gibi girişim şirketlerinin de galip gelebileceğini belirten Gates,  dijital asistanın herkesin kullanımına açılmasının biraz zaman alacağını söyledi.

Gates, bu esnada şirketlerin ChatGPT benzeri yazılımları kendi ürünlerine adapte etmeyi sürdüreceğini belirtti.

BEYAZ YAKALILARI İŞSİZ BIRAKABİLİR

Dünyanın en zenginlerinden biri olan Gates, iyi metinler çıkaran yapay zeka teknolojisinin beyaz yakalı çalışanları etkileyebileceğini savundu. Gates, ileride insan çalışanlardan daha ucuza gelecek insansı robotların mavi yakalı çalışanları etkileyeceğine inandığını da sözlerine ekled.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...