Tgrt Haber

Çalışanlarını kovup yerine yapay zeka getirdi: Gerekçesi işe şaşırttı

13 Temmuz 2023 10:47 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 10:49
Çalışanlarını kovup yerine yapay zeka getirdi: Gerekçesi işe şaşırttı

Hindistan'da bir şirketin yöneticisi, müşteri hizmetleri biriminde çalışan personellerini işten çıkardı. Yerine yapay zekayı getiren patrona Twitter'dan tepki yağdı.

Hindistan merkezli Dukaan şirketinin CEO'su Sumit Shah, firmanın destek personelinin yüzde 90'ını, onların yerine yapay zeka​ (AI) kullanacağı için işten çıkardığını duyurdu.

Bu karar, müşterilerin taleplerine daha hızlı yanıt veren ve çözüm süresini önemli ölçüde artıran bir yapay zekalı sohbet botu kullanımının başarısını vurgulayan Shah'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla ortaya çıktı.

Shah, "Ekonomik durum göz önüne alındığında, start-up'lar 'kârlılığı' önemseyerek 'tek boynuzlu at' olmaktan vazgeçiyor ve biz de aynı şekilde yapıyoruz" şeklinde açıklamalar yaparak, bunun zorlu bir karar olduğunu belirtti. Şirketin uzun süredir müşteri desteği konusunda sorun yaşadığını ifade eden Shah, bu durumu düzeltmeye odaklandıklarını vurguladı.

YAPAY ZEKA DAHA HIZLI YANIT VERİYOR

Dukaan şirketinin kısa bir süre içinde bot ve AI​ platformunu oluşturmayı başardığını anlatan Shah, bu sayede tüm müşterilerin kendi AI asistanlarına sahip olabileceğini belirtti. Botun hızlı ve doğru bir şekilde, insan personellere kıyasla sorulara çok daha hızlı yanıt verdiğini dile getirdi.

Ancak, Shah'ın paylaşımları birçok kişi tarafından eleştirildi ve çalışanların hayatlarını olumsuz etkileyecek "duygusuz" bir karar olduğu yönünde tepkiler geldi.

Çalışanlarını kovup yerine yapay zeka getirdi: Gerekçesi işe şaşırttı

Kullanıcılardan biri, "Beklendiği gibi, işten çıkarılan personelin durumuyla ilgili herhangi bir açıklama bulunmuyor. Onlara ne gibi bir yardım sağlandı?" şeklinde sordu. Bir başka kullanıcı ise, "Belki iş için doğru bir karardı, ancak bu durumu kutlama veya pazarlama amacıyla paylaşmamalıydı" şeklinde eleştirdi.

Sumit Shah, eleştirilere bir tweetle yanıt vererek, "Beklendiği gibi, birisi başkası adına incinecek. Personelime yönelik yardımlarla ilgili bir yazıyı LinkedIn'de paylaşacağım, çünkü Twitter'da insanlar 'kârlılık' arıyor, sempati değil" ifadelerini kullandı.

Son yıllarda, generatif AI araçlarının kullanımının artmasıyla birlikte, verimliliği artırırken maliyetleri düşürme amacıyla birçok kuruluşun bu teknolojiyi benimsediği biliniyor. Bu durum, çalışanların işlerini teknolojiye kaptırma endişesine yol açıyor.

Goldman Sachs tarafından yayınlanan bir rapora göre, yapay zekanın 300 milyon tam zamanlı işin yerine geçebileceği tahmin ediliyor. Hindistan'da da birçok şirket, ürün geliştirmek amacıyla AI'ya yatırım yapıyor ve bu durum iş kayıplarıyla ilgili endişeleri beraberinde getiriyor.

Kaynak: BBC

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: BBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...