Tgrt Haber

Çarpıcı buluş, uyurken çalışmayı sağlayan cihaz üretildi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Independent
05 Aralık 2023 11:15 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 11:23
Çarpıcı buluş, uyurken çalışmayı sağlayan cihaz üretildi

ABD'li bir girişimci, insanlar uyurken çalışmasını sağlayan kafa bandı cihazı ürettiklerini duyurdu. 

ABD'li girişim, kafa bandı cihazının insanlar uyurken çalışmalarına olanak sağlayabileceğini belirtti. Halo'nun üreticisi Prophetic, bu cihazın çalışanların demo pratiği yapmalarını ve yaratıcı problem çözmesini sağlayabileceğini iddia ediyor.  Prophetic'in Halo cihazı lüsid rüya görmeyi tetiklemek üzere tasarlandı. Bunun sayesinde kullanıcı uykuda olduğunun farkına varıyor ve deneyimi kontrol edebiliyor.

Prophetic, Halo'yu "problem çözmek nihai açık uçlu ortamı sunan" sunan "noninvazif bir nörostimülasyon cihazı" diye tanımlıyor. Şirketin kurucusu Eric Wollberg'in iddiasına göre odaklanmış ultrason sinyallerini kullanarak rüya görme durumunu aktive etmek, çalışanlara demoları kullanma veya zor görevler için yaratıcı problem çözme şansı verebilir. Independent'te yer alan haberde girişim şirketinin web sitesinde, "Lüsid rüyalarda, yerçekimi, enerji ve kütlenin korunumu gibi geleneksel fizik kurallarından kurtulursunuz" yazıyor.

1 MİLYON DOLARDAN FAZLA HARCAMA 

Independent'ta yer alan habertde şirket, kafa bandını geliştirmek için şimdiden 1 milyon dolardan fazla para topladı ve iddiaya göre, Elon Musk'ın Neuralink cihazının tasarımcılarından biriyle çalışıyor. Nörobilimciler insanların yaklaşık yüzde 70'inin hayatları boyunca en az bir kez lüsid rüya göreceğini öngörüyor ve bu fenomenle ilgili son araştırmalar, bunun nasıl tetikleneceğine odaklanıyor.

Kaynak: Independent

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İşçi 5 Aralık 2023 12:42

Uykuda bile çalıştıracaklar insanları

Sonraki Haber Yükleniyor...